חומרים:
2 יח' חזה אווז
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
מלח גרוס
פלפל גרוס
30 יח' שיפודים יפנים
חומרים לסלט:
1 כוס קינואה
4 כפות שמן זית
1 יח' פלפל אדום
1 יח' פלפל ירוק
1 יח' לימון
2 יח' עגבניות
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל לבן
מים לבישול
1/2 כוס גרגרי רימונים
אופן ההכנה:
מורחים על האווז את הדבש, סילאן, מלח גס והפלפל.
משפדים את האווז במרחקים של 1/2 ס"מ.
מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רתוחים, מלח, פלפל ומבשלים 5 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה).
נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקררים.
קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות.
מערבבים את כל חומרי הסלט ביחד.
צולים את האווז בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
פורסים את האווז בין השיפודים.
מגישים את האווז על סלט הקינואה.