עוגת שמרים תפוחים דבש וקינמון

חומרים למלית:תפוחים 300 גרם   לבצק שמרים:חלב 600 גרם סוכר 100 גרםשמרים יבשים 10 גרםביצים 150 גרם קמח 700 גרםשמנת חמוצה 150 גרםחמאה 300 גרם שלב ראשון – הכנת הבצק:שמים במיקסר את החלב, סוכר, ביצים, קמח, שמנת חמוצה, מלח ושמרים.לשים 5 דקות במהירות 1 ומוסיפים את החמאה בהדרגה במשך 5 דקות במהירות 1.ממשיכים ללוש 20 דקות מהירות 2 עד שהמסה נעשית אחידה ולא נדבקת לדפנות. מוציאים מהמיקסר ומחלקים למנות של 300 גרם לכדור.מסדרים על מגש ומכניסים למקרר למינימום 12 שעות למנוחה. שלב שני – הכנת המלית:מקלפים תפוחים, מנקים אותם מגרעינים וחותכים לקוביות קטנות.ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את התפוחים.מבשלים 3 דקות על אש בינונית, ומוסיפים את הסוכר.ממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והמסה נהיית קרמית.מורידים מהאש ומעבירים לקערה.לאחר שהצטנן מכסים ושמים בקירור. שלב שלישי – פתיחה וגילגול:לוקחים בצק שמרים שהכנו מראש יום לפני, ופותחים אותו עד לגובה 3 מ"מ ולפי משקל.מורחים מלית תפוחים, מגלגלים את הבצק עד קבלת צינור ארוך ושווה בעובי.מותחים אותו קלות בלי לקרוע.חורצים לאורך בעזרת סכין או שפכטל, ומשלבים בין החלקים בצורת צמה. מניחים את הצמה בתבנית אינגליש מתאימה ומניחים על מגש אפייה.שלב רביעי – תפיחה ואפייה:מתפיחים את העוגה בטמפרטורת החדר כשעתיים או עד שהכפילה את עצמה.מחממים תנור מראש ל- 160 מעלות.מורחים ביצה על העוגה ומכניסים לתנור לכ- 45 דקות.מוציאים מהתנור ומיד יוצקים כ- 2-3 הברשות סירופ דבש.לערבב מעט מים ולהבריש על העוגה. משקל העוגה ברשת טיב טעם: 700 גרם. המחיר: 34.20 ₪. להשיג בסניפי טעם.  צילום אסף לוי

חומרים למלית:
תפוחים 300 גרם

 

לבצק שמרים:
חלב 600 גרם
סוכר 100 גרם
שמרים יבשים 10 גרם
ביצים 150 גרם
קמח 700 גרם
שמנת חמוצה 150 גרם
חמאה 300 גרם

 שלב ראשון – הכנת הבצק:
שמים במיקסר את החלב, סוכר, ביצים, קמח, שמנת חמוצה, מלח ושמרים.
לשים 5 דקות במהירות 1 ומוסיפים את החמאה בהדרגה במשך 5 דקות במהירות 1.
ממשיכים ללוש 20 דקות מהירות 2 עד שהמסה נעשית אחידה ולא נדבקת לדפנות.
מוציאים מהמיקסר ומחלקים למנות של 300 גרם לכדור.
מסדרים על מגש ומכניסים למקרר למינימום 12 שעות למנוחה.

 שלב שני – הכנת המלית:
מקלפים תפוחים, מנקים אותם מגרעינים וחותכים לקוביות קטנות.
ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את התפוחים.
מבשלים 3 דקות על אש בינונית, ומוסיפים את הסוכר.
ממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והמסה נהיית קרמית.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
לאחר שהצטנן מכסים ושמים בקירור.

שלב שלישי – פתיחה וגילגול:
לוקחים בצק שמרים שהכנו מראש יום לפני, ופותחים אותו עד לגובה 3 מ"מ ולפי משקל.
מורחים מלית תפוחים, מגלגלים את הבצק עד קבלת צינור ארוך ושווה בעובי.
מותחים אותו קלות בלי לקרוע.
חורצים לאורך בעזרת סכין או שפכטל, ומשלבים בין החלקים בצורת צמה.
מניחים את הצמה בתבנית אינגליש מתאימה ומניחים על מגש אפייה.

שלב רביעי – תפיחה ואפייה:
מתפיחים את העוגה בטמפרטורת החדר כשעתיים או עד שהכפילה את עצמה.
מחממים תנור מראש ל- 160 מעלות.
מורחים ביצה על העוגה ומכניסים לתנור לכ- 45 דקות.
מוציאים מהתנור ומיד יוצקים כ- 2-3 הברשות סירופ דבש.
לערבב מעט מים ולהבריש על העוגה.

משקל העוגה ברשת טיב טעם: 700 גרם. המחיר: 34.20 ₪. להשיג בסניפי טעם.

 
צילום אסף לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר