טארט טאטאן

מתכון ל- 25 טארטים אישיים: תפוחים מקורמלים בקרמל חמאה מלוחה, על סבלה ברטון עם מסרקפונה וקרם פרש נתחיל עם בסיס הטארט. ישנן 2 אפשרויות. בצק פריך או בצק עלים: אפשרות א' – חומרים לבצק פריך:500 ג' קמח 250 ג' חמאה קרה200 ג' אבקת סוכר גרידה מלימון 14 חלמונים אופן ההכנה:לערבב במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואת אבקת הסוכר.אחרי שהמסה הפכה להומוגנית, להוסיף את החלמונים אחד אחד.לערבב כ- 2 דקות במהירות איטית ואז להוסיף את הקמח ואת גרידת הלימון – לא לעבד את המסה יותר מדי.להכניס ישר לקירור.אחרי שעה אפשר להוציא את הבצק,לרדד לעובי 5 מ"מ, לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ, לחורר עם מזלג.לאפות ב- 170 מעלות בערך, כ- 12 דקות.אפשרות ב' – שימוש בחבילת בצק עלים על בסיס חמאה (ניתן לקנות בכל סופר):פותחים בצק עלים קנוי, ופורסים אותו על תבנית אפייה.קורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ.אופים בחום גבוה 220 מעלות עד הזהבה מלאה של הבצק.  חומרים לתפוחים המקורמלים:25 תבניות אלומיניום25 תפוחים ירוקים גרנד סמית שלמים מקולפים 500 ג' סוכר 250 ג' חמאה 1 מקל וניל 3 גרם' מלח ים תוספת (לא חובה): קופסת קרם פרש של מחלבת גד (ניתן גם כל גבינת שמנת עם מליחות עדינה)אופן הכנת התפוחים המקורמלים:מכינים 25 תבניות אלומיניום אישיות על תבנית מותאמת של התנור. מניחים בסיר קטן את הסוכר, מחממים ומערבבים לאט לאט עד שנוצר קרמל בצבעו הטבעי. מוסיפים את החמאה בערבוב איטי, כמו כן גם את המלח והווניל.מערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחת. בוזקים את המסה לתבניות האלומיניום האישיות באופן שווה ומכניסים לכל אחת תפוח מקולף. אופים ב- 150 מעלות במשך שעה ורבע. מוציאים את התפוחים מהתנור, מניחים בצד ל-15-20 דקות עד שמצטננים מעט. לאחר שהתפוחים המקורמלים הצטננו, הופכים את התבניות ומשחררים את התפוחים מהתבניות האישיות בקלות.במידה ולא משתחררים, ניתן לחמם טיפה את ראש התבנית עם ברנר (מבער), ואז התפוח משתחרר.הרכבת הטארט:להניח על צלחת הגשה את הבצק אותו בחרנו (עלים/פריך).להניח מעליו תפוח מקורמל, ומעל זה רצוי לשים כפית קרם פרש של גד או שמנת מתוקה מוקצפת.

מתכון ל- 25 טארטים אישיים: תפוחים מקורמלים בקרמל חמאה מלוחה, על סבלה ברטון עם מסרקפונה וקרם פרש
נתחיל עם בסיס הטארט. ישנן 2 אפשרויות. בצק פריך או בצק עלים:

אפשרות א' – חומרים לבצק פריך:
500 ג' קמח
250 ג' חמאה קרה
200 ג' אבקת סוכר
גרידה מלימון 1
4 חלמונים

אופן ההכנה:
לערבב במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואת אבקת הסוכר.
אחרי שהמסה הפכה להומוגנית, להוסיף את החלמונים אחד אחד.
לערבב כ- 2 דקות במהירות איטית ואז להוסיף את הקמח ואת גרידת הלימון – לא לעבד את המסה יותר מדי.
להכניס ישר לקירור.
אחרי שעה אפשר להוציא את הבצק,
לרדד לעובי 5 מ"מ, לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ, לחורר עם מזלג.
לאפות ב- 170 מעלות בערך, כ- 12 דקות.

אפשרות ב' – שימוש בחבילת בצק עלים על בסיס חמאה (ניתן לקנות בכל סופר):
פותחים בצק עלים קנוי, ופורסים אותו על תבנית אפייה.
קורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
אופים בחום גבוה 220 מעלות עד הזהבה מלאה של הבצק. 

חומרים לתפוחים המקורמלים:
25 תבניות אלומיניום
25 תפוחים ירוקים גרנד סמית שלמים מקולפים
500 ג' סוכר
250 ג' חמאה
1 מקל וניל
3 גרם' מלח ים
תוספת (לא חובה): קופסת קרם פרש של מחלבת גד (ניתן גם כל גבינת שמנת עם מליחות עדינה)

אופן הכנת התפוחים המקורמלים:
מכינים 25 תבניות אלומיניום אישיות על תבנית מותאמת של התנור.
מניחים בסיר קטן את הסוכר, מחממים ומערבבים לאט לאט עד שנוצר קרמל בצבעו הטבעי.
מוסיפים את החמאה בערבוב איטי, כמו כן גם את המלח והווניל.
מערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחת.
בוזקים את המסה לתבניות האלומיניום האישיות באופן שווה ומכניסים לכל אחת תפוח מקולף.
אופים ב- 150 מעלות במשך שעה ורבע.
מוציאים את התפוחים מהתנור, מניחים בצד ל-15-20 דקות עד שמצטננים מעט.
לאחר שהתפוחים המקורמלים הצטננו, הופכים את התבניות ומשחררים את התפוחים מהתבניות האישיות בקלות.
במידה ולא משתחררים, ניתן לחמם טיפה את ראש התבנית עם ברנר (מבער), ואז התפוח משתחרר.

הרכבת הטארט:
להניח על צלחת הגשה את הבצק אותו בחרנו (עלים/פריך).
להניח מעליו תפוח מקורמל, ומעל זה רצוי לשים כפית קרם פרש של גד או שמנת מתוקה מוקצפת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר