תפוחים אפויים ממולאים עם תמרים וכוסמת

מרכיבים (6-8 מנות):10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (גאיה או יונתן)1/4 כוס מים8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס1/2 כפית קינמון1/5 כפית ציפורןקורט מלחשליש כוס כוסמת ירוקה מושרה במים חצי שעה – שטפו היטב עד שהמים נקיים1 כפית גרידת תפוזלרוטב:2 כוסות מים או מיץ רימונים1/2 תפוז חתוך לחתיכות1/4 מקל קינמון2 חתיכות כוכב אניסלקרם קשיו ותפוחים:1 כוס קשיו שהושרה שעתיים4 תמרי מג'הול1 תפוח מוזהב חתוך גס1/4 כוס מיםקורט מלח1/4 כפית פלפל אנגלי טחוןאופן ההכנה:מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.שמים תמרים ומים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת גסה. מוסיפים את הכוסמת והתבלינים וטוחנים שוב לכמה שניות – או לערבב עם הידיים.ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .הגשה:מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.המנה תישמר במקרר 3 ימים.   ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – כפר הס – 074-7030879 [email protected]

מרכיבים (6-8 מנות):
10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (גאיה או יונתן)
1/4 כוס מים
8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס
1/2 כפית קינמון
1/5 כפית ציפורן
קורט מלח
שליש כוס כוסמת ירוקה מושרה במים חצי שעה – שטפו היטב עד שהמים נקיים
1 כפית גרידת תפוז

לרוטב:
2 כוסות מים או מיץ רימונים
1/2 תפוז חתוך לחתיכות
1/4 מקל קינמון
2 חתיכות כוכב אניס
לקרם קשיו ותפוחים:
1 כוס קשיו שהושרה שעתיים
4 תמרי מג'הול
1 תפוח מוזהב חתוך גס
1/4 כוס מים
קורט מלח
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה:
מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.
שמים תמרים ומים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת גסה.
מוסיפים את הכוסמת והתבלינים וטוחנים שוב לכמה שניות – או לערבב עם הידיים.
ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.
אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם).
מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.

מכינים את קרם הקשיו:
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .

הגשה:
מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.
המנה תישמר במקרר 3 ימים.

 

ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – כפר הס – 074-7030879
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר