מתכון ל- 10 מנות
חומרים:
20 יחידות משמש מיובש
20 יחידות תאנים מיובשים (אפשר גם טרי)
20 יחידות שזיפים מגולענים
20 יחידות תמרים
2 ק"ג בשר טחון
50 גרם צנוברים
100 גרם פטרוזיליה
200 גרם בצל מטוגן (כוס וחצי)
2 כוסות יין אדום מתוק
כוס סוכר
מלח
פלפל גרוס
2 כפות שום כתוש
חצי כפית הל טחון
אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים, הצנוברים, פטרוזיליה ובצל מטוגן.
בסיר נפרד – מביאים לרתיחה קלה את היין האדום עם כוס סוכר.
חותכים את הפירות היבשים בצד אחד וממלאים בבשר – כמה שנכנס.
מסדרים בתבנית.
יוצקים מעל הפירות יבשים את הסירופ שהכנו של היין והסוכר.
מכניסים לתנור ל- 10-13 דקות ל- 160-180 מעלות (תלוי בתנור).
הגשה:
מגישים לצד אורז. ניתן לאכול חם או קר.