פירות יבשים ממולאים בבשר

מתכון ל- 10 מנות   חומרים:20 יחידות משמש מיובש20 יחידות תאנים מיובשים (אפשר גם טרי)20 יחידות שזיפים מגולענים20 יחידות תמרים2 ק"ג בשר טחון50 גרם צנוברים100 גרם פטרוזיליה200 גרם בצל מטוגן (כוס וחצי)2 כוסות יין אדום מתוקכוס סוכרמלחפלפל גרוס2 כפות שום כתושחצי כפית הל טחוןאופן ההכנה: מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים, הצנוברים, פטרוזיליה ובצל מטוגן.בסיר נפרד – מביאים לרתיחה קלה את היין האדום עם כוס סוכר.חותכים את הפירות היבשים בצד אחד וממלאים בבשר – כמה שנכנס. מסדרים בתבנית. יוצקים מעל הפירות יבשים את הסירופ שהכנו של היין והסוכר. מכניסים לתנור ל- 10-13 דקות ל- 160-180 מעלות (תלוי בתנור). הגשה:מגישים לצד אורז. ניתן לאכול חם או קר.

מתכון ל- 10 מנות

 

חומרים:
20 יחידות משמש מיובש
20 יחידות תאנים מיובשים (אפשר גם טרי)
20 יחידות שזיפים מגולענים
20 יחידות תמרים
2 ק"ג בשר טחון
50 גרם צנוברים
100 גרם פטרוזיליה
200 גרם בצל מטוגן (כוס וחצי)
2 כוסות יין אדום מתוק
כוס סוכר
מלח
פלפל גרוס
2 כפות שום כתוש
חצי כפית הל טחון

אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים, הצנוברים, פטרוזיליה ובצל מטוגן.
בסיר נפרד – מביאים לרתיחה קלה את היין האדום עם כוס סוכר.
חותכים את הפירות היבשים בצד אחד וממלאים בבשר – כמה שנכנס.
מסדרים בתבנית.
יוצקים מעל הפירות יבשים את הסירופ שהכנו של היין והסוכר.
מכניסים לתנור ל- 10-13 דקות ל- 160-180 מעלות (תלוי בתנור).

הגשה:
מגישים לצד אורז. ניתן לאכול חם או קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר