עיגולי דלורית צלויים עם ירוקים ואספרגוס

עיגולי דלורית צלויים עם ירוקים ואספרגוס מוגשים עם רוטב קשיו, דלורית וג'ינג'ר רכיבים:2 דלורית עם צוואר ארוך1 בצל חצוי ופרוס דק לחצאי ירח1 צרור מנגולד קצוץ גס1 צרור אספרגוס1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר3 שיני שום פרוסים דק1 כפית גרידת קליפת לימון½ כפית שמן קוקוס (או שמן זית)1 כפית מלח אופן ההכנה:ניתן להכין את הדלורית בשתי דרכים: צליית הדלורית:השאירו את הדלורית בשלמותה, ללא קילוף.דקרו עם מזלג בכמה מקומות שונים.  הניחו בתבנית אפייה עם נייר אפייהחממו את התנור מראש ל- 190 מעלות ואפו במשך 20-30 דקות, תלוי בגודל הדלורית.  ברגע שהדלורית רכה, הוציאו מהתנור.קררו את הדלורית במשך מספר דקות ולאחר מכן הסירו את הקליפה.חיתכו את החלק המוארך (ללא הגרעינים) לעיגולים בעובי של כ-1 סנטימטר.  את ראש הדלורית נקו מזרעים ושמרו בצד – חלק זה ישמש אותנו אחר כך לרוטב.אידוי הדלורית: קלפו את הדלורית.חיתכו את החלק המוארך (ללא הגרעינים) לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ.חיתכו את ראש הדלורית לחצי.הניחו את כל הפרוסות של הדולרית, כולל ראש הדלורית, בסיר גדול, ואדו במשך 10-15 דקות.נקו את ראש הדלורית מהזרעים, חלק זה ישמש אותנו אחר כך לרוטב.להכנת הירוקים: שימו את שמן הקוקוס והבצל בסיר כבד או מחבת טובה, וטגנו על אש נמוכה במשך 5 דקות.  במידת הצורך, ניתן להוסיף כמה כפות מים רותחים כדי שהבצל לא ישרף.הוסיפו את השום וטגנו במשך דקה נוספת.הוסיפו את עלי המנגולד והאספרגוס.הוסיפו למחבת את גרידת הג'ינג'ר, המלח והלימון. בשלו כ 2-3 דקות נוספות.טעמו ותבלו במידת הצורך. רכיבים לרוטב:1 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה2 ראשי הדלורית המאודים½ כפית מלח½ כפית ג'ינג'ר טרי מגוררקורט אגוז מוסקט/ציפורן, או שניהם1/3 כוס מים אופן ההכנה:להכניס לבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים. לערבב עד לקבלת מרקם הדומה לשמנת. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. אם רוצים ניתן להוסיף עוד דלורית. הרוטב צריך לצאת בצבע כתום בהיר ויפה. המלצות להגשה:סדרו את פרוסות הדלורית על צלחת הגשה יפה. אפשר בצלחות אישיות או במגש גדול.הניחו על גבי כל פרוסה כף מהירק המבושל.הוסיפו מעל הירק כפית של קרם הקשיו והדלורית.  רצוי להגיש עם תוספת מהקרם לצד המנה.

עיגולי דלורית צלויים עם ירוקים ואספרגוס מוגשים עם רוטב קשיו, דלורית וג'ינג'ר

רכיבים:
2 דלורית עם צוואר ארוך
1 בצל חצוי ופרוס דק לחצאי ירח
1 צרור מנגולד קצוץ גס
1 צרור אספרגוס
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
3 שיני שום פרוסים דק
1 כפית גרידת קליפת לימון
½ כפית שמן קוקוס (או שמן זית)
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
ניתן להכין את הדלורית בשתי דרכים:

צליית הדלורית:
השאירו את הדלורית בשלמותה, ללא קילוף.
דקרו עם מזלג בכמה מקומות שונים. 

הניחו בתבנית אפייה עם נייר אפייה
חממו את התנור מראש ל- 190 מעלות ואפו במשך 20-30 דקות, תלוי בגודל הדלורית. 

ברגע שהדלורית רכה, הוציאו מהתנור.
קררו את הדלורית במשך מספר דקות ולאחר מכן הסירו את הקליפה.
חיתכו את החלק המוארך (ללא הגרעינים) לעיגולים בעובי של כ-1 סנטימטר. 

את ראש הדלורית נקו מזרעים ושמרו בצד – חלק זה ישמש אותנו אחר כך לרוטב.

אידוי הדלורית:
קלפו את הדלורית.
חיתכו את החלק המוארך (ללא הגרעינים) לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ.
חיתכו את ראש הדלורית לחצי.
הניחו את כל הפרוסות של הדולרית, כולל ראש הדלורית, בסיר גדול, ואדו במשך 10-15 דקות.
נקו את ראש הדלורית מהזרעים, חלק זה ישמש אותנו אחר כך לרוטב.

להכנת הירוקים:
שימו את שמן הקוקוס והבצל בסיר כבד או מחבת טובה, וטגנו על אש נמוכה במשך 5 דקות. 

במידת הצורך, ניתן להוסיף כמה כפות מים רותחים כדי שהבצל לא ישרף.
הוסיפו את השום וטגנו במשך דקה נוספת.
הוסיפו את עלי המנגולד והאספרגוס.
הוסיפו למחבת את גרידת הג'ינג'ר, המלח והלימון.

בשלו כ 2-3 דקות נוספות.
טעמו ותבלו במידת הצורך.

רכיבים לרוטב:
1 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה
2 ראשי הדלורית המאודים
½ כפית מלח
½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
קורט אגוז מוסקט/ציפורן, או שניהם
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:
להכניס לבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים.

לערבב עד לקבלת מרקם הדומה לשמנת.
לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
אם רוצים ניתן להוסיף עוד דלורית. הרוטב צריך לצאת בצבע כתום בהיר ויפה.

המלצות להגשה:
סדרו את פרוסות הדלורית על צלחת הגשה יפה. אפשר בצלחות אישיות או במגש גדול.
הניחו על גבי כל פרוסה כף מהירק המבושל.
הוסיפו מעל הירק כפית של קרם הקשיו והדלורית. 

רצוי להגיש עם תוספת מהקרם לצד המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר