טארט תפוחים בקרמל ודבש

12 יחידותהחומרים1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה.1/2 1 ק"ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, מגולענים, קלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם.1 כוס סוכר חום1 כף חמאה או מחמאה2 כפות דבש50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלוייםאופן ההכנהמחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שנמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ- 10-12 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר. פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 10-12 ס"מ קורצים 10 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה. מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה. אופים כ- 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מגישים טרי וחם.טיפ: בכל מתכון מבצק עלים ניתן להחליף את הבצק בבצק עלים עם קמח מלא. אין צורך לשנות דבר בהוראות ההכנה של המתכון.

12 יחידות

החומרים
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה.
1/2 1 ק"ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, מגולענים, קלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם.
1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה או מחמאה
2 כפות דבש
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שנמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש.

מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ- 10-12 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר.

פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 10-12 ס"מ קורצים 10 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה.

מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה. אופים כ- 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מגישים טרי וחם.

טיפ: בכל מתכון מבצק עלים ניתן להחליף את הבצק בבצק עלים עם קמח מלא. אין צורך לשנות דבר בהוראות ההכנה של המתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר