מרק דבש ופטריות בטעם מתוק-חריף

החומרים ל – 8-6 מנות8 כפות (100 מ"ל) דבש טהור מפרחי אבוקדו של יד מרדכי6 כפות (50 מ"ל) שמן 1 בצל גדול, קצוץ דק300 גרם פטריות פורטבלו ו/או פטריות שמפניון טריות1 כוס יין אדום יבש2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוקרבע כפית קינמון טחון רבע כפית ציפורן טחונה1 פול הל 2 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים (טימין, רוזמרין ואורגנו)פלפל שחור2 ליטר מים עם 2 כפות אבקת מרק בשר או עוף 2 כפות קורנפלור להגשה :עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים קרוטונים פריכיםמעט רוטב צ'ילי מתוק אופן ההכנה1. יוצקים את הדבש והשמן לסיר מרק ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים בבחישה, על אש בינונית, עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הפטריות, חתוכות גס ומבשלים הכל יחד. 2. מוסיפים את היין והתבלינים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם (את הצ'ילי מומלץ להוסיף בהדרגה). 3. יוצקים מעל את מרק הבשר ומביאים לרתיחה עדינה.4. בכלי נפרד ממיסים את הקורנפלור בכרבע כוס מים קרים. יוצקים למרק ובוחשים היטב. 5. מביאים שוב לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים את התיבול, שוב, לפי הטעם.6. מגישים את המרק חם עם קרוטונים פריכים, עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומעט רוטב צ'ילי מתוק.

החומרים ל – 8-6 מנות
8 כפות (100 מ"ל) דבש טהור מפרחי אבוקדו של יד מרדכי
6 כפות (50 מ"ל) שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
300 גרם פטריות פורטבלו ו/או פטריות שמפניון טריות
1 כוס יין אדום יבש
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
1 פול הל
2 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים (טימין, רוזמרין ואורגנו)
פלפל שחור
2 ליטר מים עם 2 כפות אבקת מרק בשר או עוף
2 כפות קורנפלור
להגשה :
עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
קרוטונים פריכים
מעט רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה
1. יוצקים את הדבש והשמן לסיר מרק ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים בבחישה, על אש בינונית, עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הפטריות, חתוכות גס ומבשלים הכל יחד.

2. מוסיפים את היין והתבלינים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם (את הצ'ילי מומלץ להוסיף בהדרגה).

3. יוצקים מעל את מרק הבשר ומביאים לרתיחה עדינה.

4. בכלי נפרד ממיסים את הקורנפלור בכרבע כוס מים קרים. יוצקים למרק ובוחשים היטב.

5. מביאים שוב לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים את התיבול, שוב, לפי הטעם.

6. מגישים את המרק חם עם קרוטונים פריכים, עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומעט רוטב צ'ילי מתוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר