קוביות צ'אך בחצילים, עגבניות וחומוס

רכיבים ל- 6 מנות 800 גרם קוביות צ'אך (אדום אדום) 2.5 על 2.5 ס"מ שמן צמחי לטיגון בצל גדול קצוץ 3 שיני שום 2 כפות רסק עגבניות 2 עגבניות גדולות חתוכות 2 לימונים פרסיים יבשים (אם לא בנמצא, ניתן לסחוט לימון טרי בסיום התהליך לפני ההגשה) 1 כוס מרק עוף חציל גדול קלוף חתוך לאורכו לקוביות כוס וחצי חומוס מבושל (אפשרי קפוא) מלח ופלפל גרוס לפי הטעםחצי כפית כורכום עלי נענע טריים אופן ההכנה 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום להשחמה קלה בלבד. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב, מתבלים ומוסיפים את העגבניות הטריות, הלימונים הפרסיים ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית – נמוכה כשעה ורבע. 2. מטגנים את פרוסות החצילים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה. מספיגים מעודפי השמן ומניחים בצד. 3. לאחר שעה ורבע של בישול (הבשר צריך להיות כבר רך למדי), מוסיפים את החומוס והחצילים לסיר ומבשלים כ- 30 דקות נוספות להשלמת התבשיל. 4. בעת ההגשה מפזרים מעל עלי נענע טריים וריחניים. 5. מומלץ להגיש על מצע של אורז בסמטי לבן.

רכיבים ל- 6 מנות
800 גרם קוביות צ'אך (אדום אדום) 2.5 על 2.5 ס"מ
שמן צמחי לטיגון
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות חתוכות
2 לימונים פרסיים יבשים (אם לא בנמצא, ניתן לסחוט לימון טרי בסיום התהליך לפני ההגשה)
1 כוס מרק עוף
חציל גדול קלוף חתוך לאורכו לקוביות
כוס וחצי חומוס מבושל (אפשרי קפוא)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
חצי כפית כורכום
עלי נענע טריים

אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום להשחמה קלה בלבד. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב, מתבלים ומוסיפים את העגבניות הטריות, הלימונים הפרסיים ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית – נמוכה כשעה ורבע.

2. מטגנים את פרוסות החצילים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה. מספיגים מעודפי השמן ומניחים בצד.

3. לאחר שעה ורבע של בישול (הבשר צריך להיות כבר רך למדי), מוסיפים את החומוס והחצילים לסיר ומבשלים כ- 30 דקות נוספות להשלמת התבשיל.

4. בעת ההגשה מפזרים מעל עלי נענע טריים וריחניים.

5. מומלץ להגיש על מצע של אורז בסמטי לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר