המצרכים לבצק:
350 גרם (3 כוסות) קמח רגיל
140 גרם (1/2 כוס) דבש יד מרדכי
קורט מלח
200 גרם חמאה
המצרכים למלית:
¾ כוס קונפיטורה תפוחי עץ יד מרדכי
1 תפוח גרנד קלוף וחתוך לקוביות קטנות (1/2 ס"מ)
המצרכים לשטרויזל:
50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל
100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בגודל של כ-22 על 30 ס"מ עם רדיד אלומיניום או נייר אפיה (כדי שיהיה קל להוציא את הריבועיות המוכנות). מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורי בצק.
מניחים 200 גרם בצק (1/4 1 כוס) בקערה בצד.
את שאר הבצק שוטחים על התבנית. אפשר לכסות את התבנית בניילון נצמד ובעזרתו לשטוח את הבצק. מסירים את הניילון.
אופים כ-10 דקות בחלק העליון של התנור- עד שהקצוות של הבצק משחימים מלמעלה.
לשטרויזל: בינתיים מוסיפים לבצק שהשארנו בצד (200 גרם) את שיבולת השועל ואת האגוזים. יוצרים גושי בצק קטנים.
כשבצק עדיין חם, מורחים עליו את הריבה. מפזרים את ריבועי התפוחים. מפזרים מלמעלה את השטרויזל. לוחצים מעט להדבקה. אפשר להקפיא בשלב זה.
מחזירים לתנור לכ-15 דקות נוספות – עד שמשחים.
כשהמאפה מתקרר חותכים לריבועיות בגודל 4 על 4 ס"מ.