המצרכים
חבילת חמאה (100 גרם)
שלושת רבעי כוס סוכר (150 גרם)
קורט מלח
קורט סודה לשתיה
5 כפות דבש (120 גרם)
6 כפות גבינה שמנה 30 אחוז (100 גרם)
2 ביצים
חצי כוס מים (80 סמ"ק)
1 כוס קמח תופח (150 גרם)
2 גזרים בינוניים מרוסקים (100 גרם)
רבע כוס צימוקים (30 גרם)
אופן ההכנה
מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אורירי וחלק.
מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחת.
כאשר המסה מוכנה מוסיפים בפעולות עטיפה לסרוגין, את הגבינה, אח"כ את החומרים היבשים את המים, את הדבש, ולבסוף מוסיפים את הגזר והצימוקים.
שופכים את המסה לתבנית משומנת ומקומחת.
אופים כ 10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל 170 מעלות וממשיכים באפיה עוד 25-30 דקות .
העוגה מוכנה כאשר נועצים סכין או קיסם והוא יוצא יבש.