חומרים ל- 5 סועדים
חצי ק"ג פילה דג סלמון
5 יחידות פילה דג אמנון
5 כפות שמן זית
קורט פלפל לבן
כפית מלח
כפית שום טחון
5 כפות מיץ לימון
חומרים לרוטב
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס יין לבן
קורט פלפל לבן
כפית מלח
קורט זנגביל
פילה לימון (משני לימונים)
חצי כוס (רצועות) עגבניות מיובשות
1.5 כוס מים
כף קורנפלור
אופן הכנה
1. משרים את הדגים בשמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל למשך 30 דקות.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט חצי כוס מים והקורנפלור ומבשלים למשך 10 דקות בחום נמוך.
3. מערבבים את חצי הכוס מים עם הקורנפלור ויוצקים לנוזל הרותח, לאחר רתיחה נוספת מכבים את הגז.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את הדגים (לאחר שסידרנו בתבנית) ואופים למשך 10 דקות.
5. להגשה: מניחים את דג הסלמון ודג האמנון במרכז הצלחת ומסביב יוצקים את הרוטב.