מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות.
חומרים:
1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 32% של טרה
14 גרם ג'לטין (1 שקית)
חצי כוס סוכר
2 פקקים תמצית ווניל
רבע כוס חלב 3% של טרה
7 כפות דבשאו סילן
אופן הכנה:
· ממיסים את הג'לטין בחלב.
· שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב, ומרתיחים.
· מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
· מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות), ומפזרים על כל שטח פני הכלי.
· מוזגים את הפנקוטה על הדבש.
· מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, או עד שהפנקוטה מקרישה.
· הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים.
המלצת השף:
ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים.
להגיש את המנה לצד פרי טרי.