כדורי דג פיקנטי

החומרים500 גרם דג טחון –(דניס-אמנון-לוקוס-מרלוזה)4 גזרים3 בצלים בגודל בינוני2 תפוחי אדמה קלופיםחצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה תבלינים לפי הטעם: מלח ,פלפל שחור, מעט כמון 4-6 כפות שטוחות פירורי לחם/תפו"א טחון (חי)לרוטב1 כוס רסק עגבניות1 כף סוכר4 כפות שמן2 לימונים שטופים היטב ופרוסים דק1 כוס מים1 כף שום כתוש4 כפיות מלחפפריקה חריפה לפי הטעםחצי כוס עלי סלרי קצוציםאופן ההכנהאת כל הירקות יש לטחון ולהניח במסננת למשך 10 דקות.להוסיף את הירקות הטחונים לדג הטחון לתבל ולערבב היטב.לרוטבלחמם בסיר את השמן להוסיף את השום ולאדות מעט להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטבלהוסיף את התבלינים ואת המים ולהביא לרתיחה לטעום ולהשלים טעםלהנמיך את האש,להוסיף את עלי הסלרי.יש להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל אחיד של תערובת הדגיםולהניח בזהירות לתוך הרוטב,לבשל כ-30 דקות על אש נמוכה.להגיש חם או קר.

החומרים
500 גרם דג טחון –(דניס-אמנון-לוקוס-מרלוזה)
4 גזרים
3 בצלים בגודל בינוני
2 תפוחי אדמה קלופים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
תבלינים לפי הטעם: מלח ,פלפל שחור, מעט כמון
4-6 כפות שטוחות פירורי לחם/תפו"א טחון (חי)

לרוטב
1 כוס רסק עגבניות
1 כף סוכר
4 כפות שמן
2 לימונים שטופים היטב ופרוסים דק
1 כוס מים
1 כף שום כתוש
4 כפיות מלח
פפריקה חריפה לפי הטעם
חצי כוס עלי סלרי קצוצים

אופן ההכנה
את כל הירקות יש לטחון ולהניח במסננת למשך 10 דקות.

להוסיף את הירקות הטחונים לדג הטחון לתבל ולערבב היטב.

לרוטב
לחמם בסיר את השמן להוסיף את השום ולאדות מעט

להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב

להוסיף את התבלינים ואת המים ולהביא לרתיחה

לטעום ולהשלים טעם

להנמיך את האש,להוסיף את עלי הסלרי.

יש להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל אחיד של תערובת הדגים

ולהניח בזהירות לתוך הרוטב,לבשל כ-30 דקות על אש נמוכה.
להגיש חם או קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר