החומרים
500 גרם דג טחון –(דניס-אמנון-לוקוס-מרלוזה)
4 גזרים
3 בצלים בגודל בינוני
2 תפוחי אדמה קלופים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
תבלינים לפי הטעם: מלח ,פלפל שחור, מעט כמון
4-6 כפות שטוחות פירורי לחם/תפו"א טחון (חי)
לרוטב
1 כוס רסק עגבניות
1 כף סוכר
4 כפות שמן
2 לימונים שטופים היטב ופרוסים דק
1 כוס מים
1 כף שום כתוש
4 כפיות מלח
פפריקה חריפה לפי הטעם
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה
את כל הירקות יש לטחון ולהניח במסננת למשך 10 דקות.
להוסיף את הירקות הטחונים לדג הטחון לתבל ולערבב היטב.
לרוטב
לחמם בסיר את השמן להוסיף את השום ולאדות מעט
להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב
להוסיף את התבלינים ואת המים ולהביא לרתיחה
לטעום ולהשלים טעם
להנמיך את האש,להוסיף את עלי הסלרי.
יש להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל אחיד של תערובת הדגים
ולהניח בזהירות לתוך הרוטב,לבשל כ-30 דקות על אש נמוכה.
להגיש חם או קר.