אופן הכנה
3-4 סלקים חתוכים
2 כפות שמן זית
1 צרור עלי ארוגולה (רוקט) שטופים וקרועים
חצי כוס חתיכות אגוזי מלך
60 גרם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה (גבינה איטלקית)
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום
שליש כוס גרעיני רימונים
רוטב ויניגרט רימונים
אופן ההכנה
הוסיפו שמן זית לסלקים והניחו אותם בתוך סיר קטן. הכניסו את הסלקים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות צלסיוס וצלו אותם במשך 45 דקות.
דיקרו את הסלקים בשיפוד.
אם הסלק אינו מגלה התנגדות, סימן שהוא מוכן. הוציאו את הסלקים מהתנור, הניחו להם להתקרר, קלפו מהם את קליפותיהם וחיתכו אותם לרבעים.
לאחר מכן חיתכו כל רבע לחצי.
הניחו את חתיכות אגוזי המלך על מחבת יבשה וטגנו אותם בחום בינוני עד שישחימו ויעלו ניחוח של אגוזים.
סדרו את הארוגולה בארבע צלחות. חלקו את הסלקים בין הצלחות, הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים, את חתיכות הגורגונזולה ואת גרעיני הרימונים. הזליפו מלמעלה מעט ויניגרט רימונים והגישו.
ויניגרט רימונים
5 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות תרכיז רימונים
2 כפות מיץ רימונים
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר
2 שיני שום
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי טעמכם
אופן הכנה
ערבבו את כל המצרכים בצנצנת. סיגרו את הצנצנת ונערו אותה היטב. שימרו את הצנצנת במקרר והביאו אותה לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
ניתן להכין את מיץ הרימונים על ידי ערבוב גרעיני רימונים טריים בבלנדר. לאחר הערבוב יש למזוג את המיץ לכלי נפרד, לסנן אותו בעזרת מסננת ולאחסנו בצנצנת סגורה במקרר.