חזה מולארד בחרדל, דבש ופורט

4 חזות מולארדחצי כוס חרדל חלקחצי כוס דבשחצי כוס פורטשליש כוס מרק עוףאופן הכנהמנקים את החזות, וחורצים את השומן בצורת שתי וערב.עושים מרינדה מכמות שווה של חרדל חלק ודבש.מורחים את החזות במרינדה ושולחים לילה במקרר.למחרת : מנגבים את החזות (ניתן לעשות זאת עם היד, לצורך הורדת עודפים) . מחממים מחבת יבשה וצולים את החזות : 3 דקות על השומן ועוד דקה על הצד השני.מעבירים לתבנית אפייה את החזות ללא השומן שהופרש.את נוזלי המרינדה מחממים בסיר קטן, מוסיפים שליש כוס פורט ושליש כוס מרק עוף (כפית מחוקה של אבקת מרק עוף + מים רותחים) ומצמצמים עד שמתחיל להראות כמו סירופ (לא לחכות שממש יהיה סירופ, כי זה ממשיך "להדבק" כשזה מתקרר). עד כאן ניתן להכין הכל מראש .כשהאורחים באיםמכניסים את המולארד לתנור בחום של 220 מעלות ל-10 דקות. נותנים לנוח 2 דקות ופורסים.מחממים את הרוטב – לא חובה. אפשר פושר.שמים את הרוטב על צלחת הגשה ומניחים מעל את המולארד כמו מניפה.

4 חזות מולארד
חצי כוס חרדל חלק
חצי כוס דבש
חצי כוס פורט
שליש כוס מרק עוף

אופן הכנה
מנקים את החזות, וחורצים את השומן בצורת שתי וערב.

עושים מרינדה מכמות שווה של חרדל חלק ודבש.

מורחים את החזות במרינדה ושולחים לילה במקרר.

למחרת : מנגבים את החזות (ניתן לעשות זאת עם היד, לצורך הורדת עודפים) . מחממים מחבת יבשה וצולים את החזות : 3 דקות על השומן ועוד דקה על הצד השני.

מעבירים לתבנית אפייה את החזות ללא השומן שהופרש.

את נוזלי המרינדה מחממים בסיר קטן, מוסיפים שליש כוס פורט ושליש כוס מרק עוף (כפית מחוקה של אבקת מרק עוף + מים רותחים) ומצמצמים עד שמתחיל להראות כמו סירופ (לא לחכות שממש יהיה סירופ, כי זה ממשיך "להדבק" כשזה מתקרר).

עד כאן ניתן להכין הכל מראש .

כשהאורחים באים
מכניסים את המולארד לתנור בחום של 220 מעלות ל-10 דקות.

נותנים לנוח 2 דקות ופורסים.

מחממים את הרוטב – לא חובה. אפשר פושר.

שמים את הרוטב על צלחת הגשה ומניחים מעל את המולארד כמו מניפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר