רוסטביף עם צ'אטני תפוחים דבש ורימונים

מיועד ל-10 סועדיםהמצרכים:נתח סינטה טרי עם השומן במשקל 3 ק"ג – לבקש מהקצב לא לנקות את השומןמלח, פלפל שחור ושמן זית לעיסוי הבשר10 שיני שום כתושותחצי כוס פטרוזיליה קצוצהחצי כוס נענע קצוצהתבנית חד פעמית בתוך תבנית תנור (על מנת לשמור על נקיון תבנית התנור) אופן ההכנה:מניחים את נתח הסינטה על משטח העבודה עם השומן כלפי מעלה.בעזרת סכין חדה יוצרים הרבה חורים קטנים לעומק הבשר. מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול, ובעזרת האצבעות מחדירים לכל חור מעט מן התערובת.מחממים את התנור ל- 230 מעלות בטורבו.ממליחים ומפלפלים את הנתח, ומעסים אותו היטב בעזרת שמן זית.כשהתנור הגיע לטמפרטורה המיועדת, מכניסים את הנתח לתוך התבנית עם השומן כלפי מעלה, ולתנור.צולים כ-15-20 דקות עד לסגירת הנוזלים בתוך הבשר, עד קבלת צבע זהוב יפה.מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, וממשיכים לצלות כ-10 דקות לכל ק"ג על מנת לקבל את הנתח אדום בפנים (אם לא אוהבים את הבשר חי ואדום, פשוט צולים יותר).מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח בחוץ כחצי שעה לפני הפריסה.הצעת הגשה: מאוד יפה לפרוס את הנתח על שולחן החג בעזרת סכין פריסה ומזלג בשר גדול, להניח 2 פרוסות על הצלחת, ומעליהן את הצ'אטני תפוחים.צ'אטני תפוחים דבש ורימונים:המצרכים:6 תפוחים ירוקים עם קליפה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ רבוע5 כפות תרכיז רימונים (אם רוצים יותר חמצמץ, מוסיפים יותר)6 כפות דבש דבורים טהור4 כפות חמאה או שמן זיתמעט קינמון טחון, הל טחון 1 כף זרעי כוסברה טחונהקורט מלח4 כפות ברנדי בסוףאופן ההכנה:מחממים מחבת גדולה וממיסים בתוכה את החמאה או שמן הזית.מוסיפים את התפוחים ומתחילים לערבב אותם בעדינות על מנת לא לרסק אותם יותר מדי, עד לקבלת גוון זהוב מעט.מוסיפים למחבת את תרכיז הרימונים, דבש וכל התבלינים, ומערבבים קלות עד לקבלת מין "ריבה מעט דלילה".מוסיפים את הברנדי, ומלהיטים בעזרת להבה.ממשיכים על להבה נמוכה עד שהברנדי כבר לא בוער, ומורידים את המחבת מהאש.

מיועד ל-10 סועדים

המצרכים:
נתח סינטה טרי עם השומן במשקל 3 ק"ג – לבקש מהקצב לא לנקות את השומן
מלח, פלפל שחור ושמן זית לעיסוי הבשר
10 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
תבנית חד פעמית בתוך תבנית תנור (על מנת לשמור על נקיון תבנית התנור)

אופן ההכנה:
מניחים את נתח הסינטה על משטח העבודה עם השומן כלפי מעלה.
בעזרת סכין חדה יוצרים הרבה חורים קטנים לעומק הבשר. מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול, ובעזרת האצבעות מחדירים לכל חור מעט מן התערובת.
מחממים את התנור ל- 230 מעלות בטורבו.
ממליחים ומפלפלים את הנתח, ומעסים אותו היטב בעזרת שמן זית.
כשהתנור הגיע לטמפרטורה המיועדת, מכניסים את הנתח לתוך התבנית עם השומן כלפי מעלה, ולתנור.
צולים כ-15-20 דקות עד לסגירת הנוזלים בתוך הבשר, עד קבלת צבע זהוב יפה.
מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, וממשיכים לצלות כ-10 דקות לכל ק"ג על מנת לקבל את הנתח אדום בפנים (אם לא אוהבים את הבשר חי ואדום, פשוט צולים יותר).
מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח בחוץ כחצי שעה לפני הפריסה.

הצעת הגשה:
מאוד יפה לפרוס את הנתח על שולחן החג בעזרת סכין פריסה ומזלג בשר גדול, להניח 2 פרוסות על הצלחת, ומעליהן את הצ'אטני תפוחים.

צ'אטני תפוחים דבש ורימונים:
המצרכים:
6 תפוחים ירוקים עם קליפה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ רבוע
5 כפות תרכיז רימונים (אם רוצים יותר חמצמץ, מוסיפים יותר)
6 כפות דבש דבורים טהור
4 כפות חמאה או שמן זית
מעט קינמון טחון, הל טחון
1 כף זרעי כוסברה טחונה
קורט מלח
4 כפות ברנדי בסוף

אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה וממיסים בתוכה את החמאה או שמן הזית.
מוסיפים את התפוחים ומתחילים לערבב אותם בעדינות על מנת לא לרסק אותם יותר מדי, עד לקבלת גוון זהוב מעט.
מוסיפים למחבת את תרכיז הרימונים, דבש וכל התבלינים, ומערבבים קלות עד לקבלת מין "ריבה מעט דלילה".
מוסיפים את הברנדי, ומלהיטים בעזרת להבה.
ממשיכים על להבה נמוכה עד שהברנדי כבר לא בוער, ומורידים את המחבת מהאש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר