שימו לב: את המקפא יש להכין יום קודם
חומרים לתחתית:
70 גר' סוכר
70 גר' חמאה רכה
100 גר' קמח
מעט קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד קבלת פירורים.
אופים בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.
חומרים למקפא רימונים:
130 מ"ל מיץ רימונים
20 מ"ל גרנדין
5 גר' ג'לטין מושרה ב- 20 מ"ל מים קרים
130 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
אופן ההכנה:
מערבבים את המיץ והגרנדין,
ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל כ- 20 שניות ומוסיפים למיץ ולגרנדין.
מחכים 5 דקות עד שהג'לטין מתחיל לעבוד, ואז מוסיפים את השמנת ומערבבים.
יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס"מ ומקפיאים.
חומרים למוס גבינה ודבש:
300 גר' גבינה 9%
700 גר' שמנת חמוצה
100 גר' דבש
400 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
18 גר' ג'לטין מושרה במים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש.
מוסיפים את הג'לטין לאחר שהומס במיקרוגל כ- 20 שניות, ומערבבים היטב.
לבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.
הרכבת המוס:
בתוך רינג קוטר 24 ס"מ מניחים את הפירורים האפויים.
יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה, ומניחים במרכז את מקפא הרימונים.
מכסים בחצי השני של מוס הגבינה ומקררים.