חומרים ל- 1 תבנית בגודל של אינגליש קייק:
150 גר' חמאה רכה
240 גר' סוכר
10 גר' אבקת אפיה
1 ביצה
120 גר' חלוה מפוררת (ניתן להשתמש גם בשערות חלוה)
280 גר' קמח
2 כפיות ויסקי (או ליקר דרמבוי)
150 גר' פיסטוק טחון (טבעי, קלוף)
טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק):
150 גר' דבש
150 גר' גלוקוז (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
500 מל' שמנת מתוקה (ככל שאחוז השומן גבוה יותר, איכות השמנת גבוהה יותר)
1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר
1 ק"ג שוקולד מריר באיכות גבוהה (60% מוצקי קקאו לפחות)
25 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכין את הטרוף מבעוד מועד:
להרתיח את הדבש, הגלוקוז, והשמנת המתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.
להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה.
להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.
הכנת העוגה:
בקערת המערבל להקציף הביצה, הסוכר והויסקי לקצף לבן.
להוסיף חמאה רכה.
בקערה נוספת לערבב – קמח, אבקת אפיה, חלוה, פיסטוק טחון.
להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.
בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.
מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.
לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.
טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה.
בית קפה קונדיטוריה 'חלוה': רח' שבזי21 (בכיכר), אזור תעשיה , יהוד. טל. 03-6325484.
המוצרים בבית קפה קונדיטוריה 'חלוה' כשרים כשרות רגילה ובהשגחת המועצה הדתית יהוד.
www.2eat.co.il/halva