חומרים:
6 נתחי פרגית
רכיבי המרינדה לפרגית:
60 מ"ל יין לבן ישראלי
60 מ"ל רכז רימונים טבעי
3 שיני שום טריות קלופות
3 ענפי טימין טריים
1/3 כוס סוכר חום טבעי
קורט פלפל גס
250 מ"ל שמן זית כתית
אופן ההכנה:
מחברים את המרכיבים בבלנדר פרט לשמן זית.
מעבדים, ובזמן זה מזליפים את השמן זית באיטיות לקערה.
כשהמרינדה מוכנה, מניחים בתוכה את הפרגית לשעה ומוציאים.
חומרים לסירופ רימונים:
1/2 כוס רכז רימונים טבעי
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר חום טבעי
3 ענפי טימין טריים
3 שיני שום קלופות
1/4 כוס סירופ פטל
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן.
מרתיחים, מנמיכים את האש, מביאים לצמצום, ומקררים.
חומרים לפירה שורשים:
8 תפו"א קלופים מבושלים
3 בטטות אפויות בתנור
2 כרישות מטוגנות
קורט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מועכים את הבטטה והתפו"א ביחד.
כשהמחית חלקה, מוסיפים את הכרישה, המלח והפלפל, ומערבבים ביחד.
הרכבת המנה:
צולים את הפרגית על מחבת פסים 2 דקות מכל צד.
כשהיא מוכנה, בונים צלחת:
מניחים את הפירה במרכז הצלחת, ומניחים מעליו את הפרגית.
על הפרגית מטפטפים את סירופ הרימונים.
מקשטים בגרגרי רימון טרי.