מצרכים ל-10 מנות
300 גרם חמאה/מרגרינה
8 בצלים בינוניים קצוצים
2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
10 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
6 שיני שום
1 אגוז מוסקט שלם מגורר
חצי כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר)
חצי כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
250 גרם שקדים קצוצים או אגוזים קלויים
לרוטב
חצי ק"ג גזר מקלות
חצי כוס דבש
3 כפות כוסברה
4 כפות סוכר חום
6 תרמילי הל
8 טיפות מי ורדים
6 מקלות קינמון
1 כפית חומץ בן יין אדום
20 עלי דפנה
אופן ההכנה
במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
מוסיפים את כבדי העוף, עלי הדפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות.
מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית התבנית, ויוצקים מעל את מחית הכבד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים.
מעבירים למקרר.
להכנת הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך 60 דקות.
הגשה
הופכים את הפטה על צלחת הגשה,
פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן.
יוצקים מסביב את הרוטב.