מצרכים:
6 פילטים של דג – רצוי דג ים
2 קישואים פרוסים לטבעות
2 שיני שום
300 גרם אפונת גינה
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
300 גרם שעועית רחבה טרייה
200 גרם עגבניות שרי חצויות
150 מ"ל יוגורט כבשים
5 כפות שמן זית
2 כפות נענע קצוצה
מלח/פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
במחבת עם 3 כפות שמן זית, מקפיצים את הקישואים, שעועית, אפונה, בצל ושום. כשהירקות קלויים היטב, מוסיפים את עגבניות השרי לדקה נוספת ומתבלים במעט מלח ופלפל.
בקערה מערבבים את היוגורט עם נענע ו2- כפות שמן זית.
מתבלים במעט מלח ופלפל.
צורבים את הדגים במעט שמן זית במחבת כאשר העור פונה כלפי מטה.
הופכים את הדג כשהוא כמעט מוכן.
צורבים דקה נוספת ומורידים מהאש.
מגישים את הדג מעל לירקות הקלויים ומפזרים מסביב את היוגורט.
לפרטים נוספים: www.hashef.co.il
צילום: לימור גנות