חומרים:
2 פילה אדמונית ניר דוד
1 רימון מופרד לגרגרים
חצי כוס חיטה פריקה מושרת במים
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום
חופן פטרוזילה קצוצה
2 כפות אוכמניות מיובשות
1 כף צנובר
חופן נענע קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כוס ציר ירקות/דגים
מלח
פלפל גרוס
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית כמון
לרוטב:
1/2 כוס סירופ רימונים
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
מבשלים את החיטה עד לקבלת צבע שקוף.
מסננים את החיטה.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית.
מוסיפים צנוברים ומטגנים מעט.
מוסיפים את השום והחיטה.
מתבלים במלח, פלפל, ראס אל חנות וכמון.
מוסיפים כוס ציר דגים או ירקות.
מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.
בנפרד צורבים את הדג על מחבת עם שמן זית.
מתבלים במלח ופלפל.
שומרים בצד במקום חם.
לאותה מחבת מוסיפים סירופ רימונים, סילאן ו- 2 כפות מים.
מביאים לרתיחה עד להסמכה.
סידור המנה:
מסדרים בצלחת חופן חיטה פריקה.
מוסיפים פטרוזיליה, נענע ואוכמניות מיובשות לחיטה.
מניחים מעל את הדג.
מפזרים רוטב מעל הדג ומסביב.