מעדן כבד עגל טרי מוגש עם קונפי בצלצולי שאלוט בדבש תמרים

מתכון ל-6 סועדיםחומרים:כבד עגל טרי 750 ג"רשמנת פרווה 1 כוסאבקת ג'לטין 30 ג"רבצל קצוץ 2 יח'מחמאה 100 ג"רברנדי 1/3 כוסמלח פלפללקונפי:דבש תמרים 1 כוסבצלצולי שאלוט מקולפים 12 יח'יין אדום 2 כוסותטימין 2 גבעוליםרוטב סויה 2 כפותמעט פלפל שחור גרעיני רימון ½ רימוןאופן ההכנה:ממיסים את המחמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל הקצוץ עד להזהבה.חותכים את כבד העגל לקוביות גדולות (לשומרי הכשרותף מכשירים על גבי אש גלויה).מוסיפים את קוביות הכבד לבצל וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל שחור, מוסיפים את הברנדי, 2 כפות מדבש התמרים. מורידים מהאש ומצננים מעט.מחממים את השמנת על אש נמוכה וממיסים בה את אבקת הג'לטין, מצננים מעט.טוחנים במעבד מזון את הכבד יחד עם הג'לטין לממרח חלק.מעבירים לתבניות אישיות מרופדות בניילון נצמד, ומכניסים לקירור. אופן הכנת הקונפי:שמים את כל חומרי הקונפי בסיר קטן.מרתיחים (מלבד גרעיני הרימון).מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, עד שהבצלים מבושלים והרוטב סמיך.הגשה:מגישים את מעדן הכבד על צלחת, כשלצדו 2 בצלצולים מזוגגים מעט מהרוטב. מעטרים בגרעיני רימון.

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:
כבד עגל טרי 750 ג"ר
שמנת פרווה 1 כוס
אבקת ג'לטין 30 ג"ר
בצל קצוץ 2 יח'
מחמאה 100 ג"ר
ברנדי 1/3 כוס
מלח פלפל

לקונפי:
דבש תמרים 1 כוס
בצלצולי שאלוט מקולפים 12 יח'
יין אדום 2 כוסות
טימין 2 גבעולים
רוטב סויה 2 כפות
מעט פלפל שחור
גרעיני רימון ½ רימון

אופן ההכנה:
ממיסים את המחמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
חותכים את כבד העגל לקוביות גדולות (לשומרי הכשרותף מכשירים על גבי אש גלויה).
מוסיפים את קוביות הכבד לבצל וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
מתבלים במלח, פלפל שחור, מוסיפים את הברנדי, 2 כפות מדבש התמרים. מורידים מהאש ומצננים מעט.
מחממים את השמנת על אש נמוכה וממיסים בה את אבקת הג'לטין, מצננים מעט.
טוחנים במעבד מזון את הכבד יחד עם הג'לטין לממרח חלק.
מעבירים לתבניות אישיות מרופדות בניילון נצמד, ומכניסים לקירור.

אופן הכנת הקונפי:
שמים את כל חומרי הקונפי בסיר קטן.
מרתיחים (מלבד גרעיני הרימון).
מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, עד שהבצלים מבושלים והרוטב סמיך.

הגשה:
מגישים את מעדן הכבד על צלחת, כשלצדו 2 בצלצולים מזוגגים מעט מהרוטב. מעטרים בגרעיני רימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר