מרכיבים:
3 חלבונים
1 כף סוכר חום
כף דבש
כף חמאה
2 כפות סוכר חום
4 תפוחי עץ גראני סמית
½ כוס חמוציות יבשות או צימוקים
2 כפות דבש
2 כפות יין מתוק
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם כף סוכר וכף דבש לקצף נוקשה ומשטחים בתבנית.
אופים בחום של 130 מעלות במשך 45 דקות, מכבים ומשאירים להתקרר בתנור.
ממיסים בסיר קטן חמאה וסוכר, ומבשלים כ-5 דקות עד ליצירת קרמל זהוב.
חותכים את התפוחים לקוביות ומבשלים בסיר עם יתרת המרכיבים כ-10 דקות.
מפזרים את תערובת התפוחים על תחתית המרנג ומגישים פושר או לאחר קירור.
מירה אפרתי היא מחברת הספר "טעימים מן הטבע"