חלת תמרים וסילאן

מצרכים:1 ק"ג קמח1 כף מלח2 כפות שמרים יבשים2 כפות סוכר2 כפות סילאן1/2 כפית קינמון200 גר' ממרח תמרים2 כוסות מים פושרים1 ביצה1/2 כוס שמןכ-10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות100 גר' אגוזי מלך קצוציםלציפוי:1 ביצהשקדים מולבנים פרוסים או סוכר גבישילזיגוג:מי סוכר (1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים)אופן ההכנה:שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים.מוסיפים את הביצה, הסילאן וממרח התמרים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח.מוסיפי את קוביות התמרים והאגוזים.לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק.מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות.קולעים לחלה ומברישים בביצה. מפזרים שקדים או סוכר גבישי.אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות. בינתיים מצמצמים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך.מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
200 גר' ממרח תמרים
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
כ-10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גר' אגוזי מלך קצוצים

לציפוי:
1 ביצה
שקדים מולבנים פרוסים או סוכר גבישי

לזיגוג:
מי סוכר (1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים)

אופן ההכנה:
שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
מוסיפים את הביצה, הסילאן וממרח התמרים.
ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח.
מוסיפי את קוביות התמרים והאגוזים.
לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק.
מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות.
קולעים לחלה ומברישים בביצה.
מפזרים שקדים או סוכר גבישי.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות.
בינתיים מצמצמים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך.
מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר