רכיבים לשתי תבניות מוארכות של 30 ס"מ:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה נשר מאלט
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.
מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות.
מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח, ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
מוסיפים את התבלינים.
משהים כרבע שעה.
מחממים תנור לחום בינוני.
לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב.
אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.