נתחי סלמון בניחוח תפוז

זמן הכנה 20 דקות, זמן בישול 16 דקות.מצרכים לסלמון:¼ כוס מיץ לימון2 כפות שמן זית1.5 כפיות עלי תימין של מקורמיק4 נתחי פילה סלמון1 כפית סוכר חום1 כפית אבקת פפריקה של מקורמיק½ כפית מלחמצרכים לרוטב:½ כפית קליפת תפוז מגוררת 2 פלחי תפוז ללא גרעינים קלופים וחתוכים לקוביות2 כפות פלפל אדום1 כף דבש1 כף בצל אדום קצוץ1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה.½ כפית זנגוויל של מקורמיקאופן ההכנה:להכנת הסלמון: מערבבים מיץ לימון, שמן זית וכפית עלי תימין בקערה. מוסיפים את נתחי הסלמון למרינדה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות או יותר. להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים, מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה.מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות. מערבבים בקערה סוכר חום, ½ כפית התימין הנותרת, פפריקה ומלח. מוציאים את הסלמון מהמרינדה וטובלים אותו בתערובת החדשה. מעבירים את הסלמון לתבנית.אופים את הסלמון בתנור במשך 10-15 דקות או עד שהסלמון מוכן. או צולים את הסלמון בגריל בחום בינוני גבוה במשך 6-8 דקות לכל צד. מגישים את הסלמון עם רוטב התפוז.

זמן הכנה 20 דקות, זמן בישול 16 דקות.

מצרכים לסלמון:
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1.5 כפיות עלי תימין של מקורמיק
4 נתחי פילה סלמון
1 כפית סוכר חום
1 כפית אבקת פפריקה של מקורמיק
½ כפית מלח

מצרכים לרוטב:
½ כפית קליפת תפוז מגוררת
2 פלחי תפוז ללא גרעינים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות פלפל אדום
1 כף דבש
1 כף בצל אדום קצוץ
1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה.
½ כפית זנגוויל של מקורמיק

אופן ההכנה:
להכנת הסלמון: מערבבים מיץ לימון, שמן זית וכפית עלי תימין בקערה.
מוסיפים את נתחי הסלמון למרינדה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות או יותר.
להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים, מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה.
מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
מערבבים בקערה סוכר חום, ½ כפית התימין הנותרת, פפריקה ומלח.
מוציאים את הסלמון מהמרינדה וטובלים אותו בתערובת החדשה.
מעבירים את הסלמון לתבנית.
אופים את הסלמון בתנור במשך 10-15 דקות או עד שהסלמון מוכן. או צולים את הסלמון בגריל בחום בינוני גבוה במשך 6-8 דקות לכל צד.
מגישים את הסלמון עם רוטב התפוז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר