סלמון גראב לקס

מנה קרהחומרים ל- 8-10 מנות:פילה סלמון טרי ונקי3 ק"ג מלח גס2 ק"ג סוכראופן הכבישה, להכין כ– 48 שעות לפני ההגשה:מערבבים את הסוכר והמלח גס.מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה.מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר.מניחים במקרר למשך 35 שעות..לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין.לאחר מכן מתבלים.חומרים לתיבול הסלמון:5 כפות שמן זית איכותי2 כפות גרגירי כוסברה יבשה וקצוצה6 כפות שמיר טרי קצוץ דק1 כף פלפל שחור גרוס גסמשרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב.חומרים לרוטב הלקס:1/4 כוס סוכר חום2 כפות חומץ בן יין לבן1/2 כפית אבקת חרדל (אפשר במקום להוסיף כפית חרדל דיז'ון חזק)1/2 כפית זרעי שומר קצוץ1 כפית חרדל דיז'ון1/3 כוס שמן רגיל1/4 כוס שמיר קצוץ טרימלח פלפל לבןאופן הכנת הרוטב:בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס.מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ.אופן ההגשה:מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת.בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך.מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים.זיו שלף, קייטרינג ZED. כשרות בהשגחת מועצה דתית יהוד.054-6295577 ,03-6321332

מנה קרה

חומרים ל- 8-10 מנות:
פילה סלמון טרי ונקי
3 ק"ג מלח גס
2 ק"ג סוכר

אופן הכבישה, להכין כ– 48 שעות לפני ההגשה:
מערבבים את הסוכר והמלח גס.
מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה.
מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר.
מניחים במקרר למשך 35 שעות..
לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין.
לאחר מכן מתבלים.

חומרים לתיבול הסלמון:
5 כפות שמן זית איכותי
2 כפות גרגירי כוסברה יבשה וקצוצה
6 כפות שמיר טרי קצוץ דק
1 כף פלפל שחור גרוס גס
משרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב.

חומרים לרוטב הלקס:
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חומץ בן יין לבן
1/2 כפית אבקת חרדל (אפשר במקום להוסיף כפית חרדל דיז'ון חזק)
1/2 כפית זרעי שומר קצוץ
1 כפית חרדל דיז'ון
1/3 כוס שמן רגיל
1/4 כוס שמיר קצוץ טרי
מלח
פלפל לבן

אופן הכנת הרוטב:
בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס.
מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ.

אופן ההגשה:
מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת.
בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך.
מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים.

זיו שלף, קייטרינג ZED. כשרות בהשגחת מועצה דתית יהוד.
054-6295577 ,03-6321332

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר