פילה מושט בתבשיל עגבניות תמר ופול ירוק

חומרים ל- 5 סועדים:פילה מושט – 5 יח' (כ-200 גר' למנה) עגבניות תמר -12 יח' (חולטים במים רותחים 35 שניות, מקלפים וחותכים לרבעים)פול ירוק (קלוף) – 200 גר'בצלי שאלוט(קלוף) – 12 יח', חתוכים לרבעיםשיני שום (קלוף) – 6 יח', פורסים לפרוסות דקותשמן זית – 150 מ"למלח – לפי הטעםכורכום – בערך כף שטוחהכמון – בערך כף שטוחהפפריקה מרוקאית בשמן – בערך כף שטוחה ציר דגים/מים – עד לגובה הדגים (פירוט בהמשך)חומרים לנוזל ציר דגים – 200 מ"ל:זעפרן – 1 גר'כוכבי אניס – 3 יח'חמאה – 100 גר' (רצוי חמאה צהובה)שום פרוס – 2 יח'טימין מופרד – מ-8 ענפיםיין לבן – 50 מ"לשמן זית – 100 מ"לחומרים לציר דגים:1 ק"ג עצמות דגים (רצוי מדניס, לוקוס, לברק, באס)3 גזרים חתוכים דק4 בצלים עם הקליפה חתוכים דק2 כרישה חתוכים דקמעט טימיןמעט פטרוזיליהאופן ההכנה:מניחים בשכבות את הירקות ועצמות הדגים.מוסיפים מים קרים כ- 3 ס"מ יותר מכמות המוצרים.מרתיחים ומנמיכים לאש נמוכה.מבשלים כ-30 דקות ומסננים.אופן הכנת המנה:שלב 1 – מטגנים את בצלי השאלוט עם מעט שמן זית עד לצבע זהוב/חום.שלב 2- מוסיפים לסיר את השום והעגבניות.ממשיכים לבשל כ- 5 דקות.שלב 3 – מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה.שלב 4 – לקראת ההגשה מוסיפים את הפול הירוק ואת פילה הדג לעוד 8 דקות.ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, צ'ילי חריף.

חומרים ל- 5 סועדים:
פילה מושט – 5 יח' (כ-200 גר' למנה)
עגבניות תמר -12 יח' (חולטים במים רותחים 35 שניות, מקלפים וחותכים לרבעים)
פול ירוק (קלוף) – 200 גר'
בצלי שאלוט(קלוף) – 12 יח', חתוכים לרבעים
שיני שום (קלוף) – 6 יח', פורסים לפרוסות דקות
שמן זית – 150 מ"ל
מלח – לפי הטעם
כורכום – בערך כף שטוחה
כמון – בערך כף שטוחה
פפריקה מרוקאית בשמן – בערך כף שטוחה
ציר דגים/מים – עד לגובה הדגים (פירוט בהמשך)

חומרים לנוזל ציר דגים – 200 מ"ל:
זעפרן – 1 גר'
כוכבי אניס – 3 יח'
חמאה – 100 גר' (רצוי חמאה צהובה)
שום פרוס – 2 יח'
טימין מופרד – מ-8 ענפים
יין לבן – 50 מ"ל
שמן זית – 100 מ"ל

חומרים לציר דגים:
1 ק"ג עצמות דגים (רצוי מדניס, לוקוס, לברק, באס)
3 גזרים חתוכים דק
4 בצלים עם הקליפה חתוכים דק
2 כרישה חתוכים דק
מעט טימין
מעט פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מניחים בשכבות את הירקות ועצמות הדגים.
מוסיפים מים קרים כ- 3 ס"מ יותר מכמות המוצרים.
מרתיחים ומנמיכים לאש נמוכה.
מבשלים כ-30 דקות ומסננים.

אופן הכנת המנה:
שלב 1 – מטגנים את בצלי השאלוט עם מעט שמן זית עד לצבע זהוב/חום.
שלב 2- מוסיפים לסיר את השום והעגבניות.
ממשיכים לבשל כ- 5 דקות.
שלב 3 – מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה.
שלב 4 – לקראת ההגשה מוסיפים את הפול הירוק ואת פילה הדג לעוד 8 דקות.
ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, צ'ילי חריף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר