קאפקייקס לראש השנה

אמנם טעם הדבש המתובל מזכיר במעט את עוגת הדבש המפורסמת, אבל גרסת הקאפקייקס הזו טעימה וקלה בהרבה. ואם תוסיפו תפוח מגורר למעלה הרי קיבלתם גם את טעם ה"תפוח בדבש"

אמנם טעם הדבש המתובל מזכיר במעט את עוגת הדבש המפורסמת, אבל גרסת הקאפקייקס הזו טעימה וקלה בהרבה. ואם תוסיפו תפוח מגורר למעלה הרי קיבלתם גם את טעם ה"תפוח בדבש"

16 קאפקייקס גדולים או 48 קאפקייקס קטנים

חומרים:
¾ כוס מים
1 שקיק תה ארל גריי
3 ביצים
½ כוס סוכר
½ כוס דבש
¾ כוס שמן קנולה
¼2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
½ כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
לציפוי גבינת השמנת והקינמון:
1 כוס (240 גרם) גבינת שמנת
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף שמנת מתוקה
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות קאפקייקס במנז'טים מנייר.
בסיר קטן מביאים את המים לרתיחה ומסירים מהאש.
מוסיפים את שקיק התה ומניחים למים להתקרר לטמפרטורת החדר.
מוציאים את שקיק התה.
בינתיים, מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר והדבש במשך כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת אוורירית וצבעה בהיר.
מוסיפים בהדרגה את שמן הקנולה ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן, הג'ינג'ר ואגוז המוסקט.
מוסיפים את תערובת הקמח ואת התה לקערת המיקסר לסירוגין, וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה (יש להיזהר מערבוב יתר).
מעבירים את הבלילה אל תבניות הקאפקייקס וממלאים כל שקע עד ¾ מגובהו.
אופים 30-25 דקות לקאפקייקס גדולים או 17-15 דקות לקטנים, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
שמים את התבניות על גבי רשת מתכת ומניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.
מכינים את הציפוי: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שהתערובת אוורירית וצבעה בהיר. מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה והקינמון ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מצפים את הקאפקייקס ומגישים מיד, או מאחסנים בקירור בכלי אטום עד יומיים.

המתכון מתוך הספר "קאפקייקס" מאת ויולה גורן, הוצאת פן וידיעות ספרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר