קבב מוסר

עם סלט עגבניות תמר ובצלים צלויים. דג המוסר נחשב קל לעיכול ונמצא בארוחות החג כסמל לפוריות. במקום גפילטע-פיש או חריימה

עם סלט עגבניות תמר ובצלים צלויים. דג המוסר נחשב קל לעיכול ונמצא בארוחות החג כסמל לפוריות. במקום גפילטע-פיש או חריימה.

חומרים (4 מנות, כ-4 קציצות למנה):
לקבב:
800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק (בסכין)
בצל סגול גדול, קצוץ דק
50 מ"ל שמן זית (2 כפות ו-2 כפיות)
צרור כוסברה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק (1/2 כוס דחוסה)
לתוספת:
3 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים
מלח, פלפל שחור, סוכר
חופן קטן טימין (גבעולים שלמים)
4 עגבניות תמר, פרוסות לפלחים
100 גרם לוביה, מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל (ברוסקטות)
קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
8 כפות יוגורט עזים (לא הכרחי)

לטחינה:
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
מעט מלח
מעט מים

אופן הכנת הקבב:
מערבבים את כל מרכיבי הקבב,
מוסיפים מלח ופלפל, ומתבלים עוד במידת הצורך.
יוצרים קציצות במשקל 45 גרם ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

אופן הכנת התוספת:
פורסים את הבצלים לפלחים.
מוסיפים מלח, פלפל, כמה כפות שמן זית לציפוי הבצל ומעט סוכר.
צולים בתנור ב-200 מעלות כ-30 דקות, עד שמזהיב.

לפני ההגשה, צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) 2 – 1/2 2 דקות מכל צד.
במקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד 1/2 דקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי.
מתבלים בשמן זית ומעט מלח.

לרוטב טחינה:
מערבבים את החומרים למרקם סמיך.
מוסיפים מים לפי הצורך וטועמים.
מזלפים את רוטב הטחינה על כל פרוסת ברוסקטה (פרוסה למנה) ומניחים מעל את תערובת הירקות.
מניחים את הקבב לצד התוספת ומזלפים עליו מעט יוגורט (לא חובה).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר