סלט שומר ורימונים עם סביצ'ה אינטיאס

סלט מרענן ופריך כמנה ראשונה ולמען האמת, בוקששתר מעדיף את הסלט עצמו, בלי הדג, במרכז השולחן. אפשר להוסיף לשומר גם גזר, פרוס דק באותו אופן.חומרים ל- 6 מנות:2 פרוסות דקות של פילה אינטיאס טרי, לאדם6 כפות שמן זית משובח6 כפות מיץ לימון טרימלח גספלפל שחור גרוס גסחומרים לסלט:3 פקעות שומר טריות3 בצלים ירוקים טריים20 עלי בזיליקות חתוכים לרצועות דקותצרור עלי ארוגולה1/4 כוס שמן זית משובח1/4 כוס מיץ לימוןמלח ופלפל שחור טחון טרי1 כוס גרגרי רימוןאופן ההכנה:פורסים את השומר לפרוסות דקות ביותר, מנדולינה יעילה למטרה זו מאד – אפילו מנדולינה ביתית מפלסטיק. משרים את פרוסות השומר במי קרח. חותכים את הבצלים הירוקים לרצועות דקות: מחלקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, חוצים לאורך וחותכים דק בזהירות. משרים במי קרח. מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, מלח ופלפל.הרכבת המנה:שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג. מוסיפים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד. מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום.יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים ערימת סלט על עלי הארוגולה.מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימו.יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.צחי בוקששתר הוא שף מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה

סלט מרענן ופריך כמנה ראשונה ולמען האמת, בוקששתר מעדיף את הסלט עצמו, בלי הדג, במרכז השולחן. אפשר להוסיף לשומר גם גזר, פרוס דק באותו אופן.

חומרים ל- 6 מנות:
2 פרוסות דקות של פילה אינטיאס טרי, לאדם
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס

חומרים לסלט:
3 פקעות שומר טריות
3 בצלים ירוקים טריים
20 עלי בזיליקות חתוכים לרצועות דקות
צרור עלי ארוגולה
1/4 כוס שמן זית משובח
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
פורסים את השומר לפרוסות דקות ביותר, מנדולינה יעילה למטרה זו מאד – אפילו מנדולינה ביתית מפלסטיק.
משרים את פרוסות השומר במי קרח.
חותכים את הבצלים הירוקים לרצועות דקות: מחלקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, חוצים לאורך וחותכים דק בזהירות.
משרים במי קרח.
מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, מלח ופלפל.

הרכבת המנה:
שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג.
מוסיפים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד.
מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום.
יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים.
מניחים ערימת סלט על עלי הארוגולה.
מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימו.
יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים.
מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מגישים מייד.

צחי בוקששתר הוא שף מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר