רכיבים ל- 4 מנות:
400 גרם וייסבראטן "אדום אדום"
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
לסלט:
400 גרם שעועית ירוקה טרייה
3/4 כוס עגבניות שרי מיובשות
גרידת לימון מלימון אחד
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
1 חבילת עלי רוקט
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
את נתח הוייסבראטן פורסים לפרוסות דקיקות.
משטחים בעזרת הסכין או פטיש שניצלים.
מורחים את הפרוסות בשמן זית מצדן העליון, ממליחים ומפלפלים.
בקערה, מניחים את כל חומרי הסלט, מתבלים ומניחים על 4 צלחות סלט.
מחממים היטב מחבת פסים ומושחים במעט שמן זית.
צורבים את הנתחים בזריזות משני צדיהם – אין צורך לטגן יתר על המידה.
ברגע שהצבע משתנה הופכים מיד ולאחר כ- 20 שניות מניחים על הסלט.
מגישים מייד.
הערה:
חשוב מאוד להכין את הסלט ולהניח בצלחת לפני צריבת הבשר.
על הבשר להיות מוגש ממש עם צאתו מהמחבת.
צילום: דניאל לילה