שייטל שלם צלוי ביין אדום ושלל פטריות

רכיבים ל- 6-8 מנות: נתח שייטל במשקל של 1.5 ק"גשמן קנולה לשימון מלח ופלפל גרוס ענפי טימין לפטריות:1.5 כפות שמן זית 1 שן שום פרוסה 1 סלסלת פטריות שמפניון חצויות או חתוכות לרבעים1 סלסלת פטריות חורש / פורטובלו / יער חצויות או חתוכות לרבעים2 ענפי טימין מלח, פלפל שחור גרוס100 גרם בצלצלי פנינה לבנים קטנים מוחמצים 1 כוס נוזלי בשר שנשארו בתבנית אופן ההכנה:מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. את הנתח מושחים בשמן קנולה, ממליחים ומפלפלים. צורבים היטב מכל הצדדים במחבת חמה ומניחים בתבנית צלייה על ענפי הטימין. אופים כ-50 דקות לדרגת מדיום, ושעה אם רוצים ליותר.במחבת מחממים את השמן.מוסיפים את השום והפטריות. מקפיצים על להבה גבוהה. מתבלים ומוסיפים את נוזלי הצלייה, הטימין והבצלצלים. את הבשר מניחים לנוח לפחות 20 דקות מחוץ לתנור.פורסים ויוצקים מעל את הפטריות ונוזליהן.צילום: דניאל לילה

רכיבים ל- 6-8 מנות:
נתח שייטל במשקל של 1.5 ק"ג
שמן קנולה לשימון
מלח ופלפל גרוס
ענפי טימין

לפטריות:
1.5 כפות שמן זית
1 שן שום פרוסה
1 סלסלת פטריות שמפניון חצויות או חתוכות לרבעים
1 סלסלת פטריות חורש / פורטובלו / יער חצויות או חתוכות לרבעים
2 ענפי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס
100 גרם בצלצלי פנינה לבנים קטנים מוחמצים
1 כוס נוזלי בשר שנשארו בתבנית

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
את הנתח מושחים בשמן קנולה, ממליחים ומפלפלים.
צורבים היטב מכל הצדדים במחבת חמה ומניחים בתבנית צלייה על ענפי הטימין.
אופים כ-50 דקות לדרגת מדיום, ושעה אם רוצים ליותר.
במחבת מחממים את השמן.
מוסיפים את השום והפטריות.
מקפיצים על להבה גבוהה.
מתבלים ומוסיפים את נוזלי הצלייה, הטימין והבצלצלים.
את הבשר מניחים לנוח לפחות 20 דקות מחוץ לתנור.
פורסים ויוצקים מעל את הפטריות ונוזליהן.

צילום: דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר