קדרת צ'אך עגל ושזיפים

רכיבים:1 ק"ג צ'אך עגל טרייה "אדום אדום" חתוך לקוביות של 4*4 ס"ממלח גס, פלפל שחור גרוס לפי הטעם2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ1 כרישה נקייה מעלים ושטופה היטב, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ2 בצלים יבשים גדולים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם 10 שיני שום שלמות או 3 ראשי שום ירוק טרי 2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים5 ענפי רוזמרין טרי5 ענפי מרווה טרייה2 כפות ריבת שזיפים1 כוס יין אדום8 שזיפים מיובשים מגולענים2 כוסות ציר בקר8 יחידות מיני קבנוס חצוי – לטעם מעושן של התבשיל (לא חובה).אופן ההכנה:מחממים תנור ל- 150 מעלות.מתבלים את הבשר במלח ופלפל גרוס. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה או רוסטר.מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל – 3.5 שעות. מוציאים מהתבנית ומעבירים לסיר מתאים. ניתן להעביר כבר לסיר ההגשה או אם התבנית מתאימה ניתן לעשות את פעולת הסיום בתוכה.לסיום, מביאים לרתיחה את התבשיל ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך. מתקנים תיבול, מעטרים בעשבי תיבול טריים ומגישים.צילום: דניאל לילה

רכיבים:
1 ק"ג צ'אך עגל טרייה "אדום אדום" חתוך לקוביות של 4*4 ס"מ
מלח גס, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 כרישה נקייה מעלים ושטופה היטב, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
2 בצלים יבשים גדולים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
10 שיני שום שלמות או 3 ראשי שום ירוק טרי
2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
5 ענפי רוזמרין טרי
5 ענפי מרווה טרייה
2 כפות ריבת שזיפים
1 כוס יין אדום
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 כוסות ציר בקר
8 יחידות מיני קבנוס חצוי – לטעם מעושן של התבשיל (לא חובה).

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 150 מעלות.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל גרוס. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה או רוסטר.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל – 3.5 שעות.
מוציאים מהתבנית ומעבירים לסיר מתאים. ניתן להעביר כבר לסיר ההגשה או אם התבנית מתאימה ניתן לעשות את פעולת הסיום בתוכה.
לסיום, מביאים לרתיחה את התבשיל ומנמיכים את הלהבה.
ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך.
מתקנים תיבול, מעטרים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

צילום: דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר