עוגת דבש שיכורה מתובלת

עוגת דבש שיכורה מתובלת, עם קוביות תפוחי עץ ותמרים מושרים ביין אדום, בעיטור שקדים מולבנים פרוסים. כמות ל- 3 אינגליש קייק. חומרים לעוגה: 250 גר' תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות 200 גר' תמרים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות2 כוסות יין אדום 250 גר' דבש50 גר' ריבה אדומה –תות /שזיף 200גר' סוכר לבן 100 גר' סוכר חום לח275 מל' שמן 250 מל' מים רותחים250 גר' ביצים400 גר' קמח 15 גר' סודה לשתיה 5 גר' קקאו 5 גר' קינמון1 גר' ציפורן טחון 1 גר' מוסקט טחון חומרים לעיטור – רויאל אייסינג דבש ורום:150 אבקת סוכר30 גר' חלבון 1 כף רום לבן / ברנדי 1 כפית דבש1 כפית מיץ לימון טבעי שקדים מולבנים פרוסים אופן הכנת הרויאל: מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים. מתקבלת עיסה לבנה ונוזלית .אופן הכנת העוגה: משרים את קוביות תפוחי העץ ואת התמרים ביין אדום.מערבבים את המים הרותחים והשמן.שופכים לקערת המיקסר את הדבש, הריבה, הסוכר הלבן והסוכר החום.טורפים במטרפה במהירות בינונית.שופכים תוך ערבוב את תערובת השמן והמים למיקסר, וממשיכים לטרוף במהירות בינונית-איטית.מוסיפים את הביצים למיקסר תוך כדי ערבוב.מערבבים את כל היבשים ומכניסים למיקסר.ממשיכים לערבב במהירות איטית עד לחיבור הומוגני של התערובת.שופכים את המסה ל- 3 תבניות אנגליש קייק לגובה של 2/3 מגובה התבנית (העוגה תופחת באפייה).מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים.אופים בחום 175 מעלות כ- 30-35 דקות.לאחר שהעוגה מתקררת מזלפים פסים של הרויאל על העוגה. סוד מתוק: עוגת דבש היא עוגה שמבשילה מיום ליום, כלומר היא טעימה עוד יותר ביום למחרת.לכן ניתן להכין אותה יומיים-שלושה לפני החג ולפני הבישולים, כך שביום הארוחה אתם מסודרים.מחיר: 42 ₪.  מונייר פוד דייזין: רח' ההגנה 25 ראשל"צ. 03-6326032

עוגת דבש שיכורה מתובלת, עם קוביות תפוחי עץ ותמרים מושרים ביין אדום, בעיטור שקדים מולבנים פרוסים. כמות ל- 3 אינגליש קייק. 

חומרים לעוגה:
250 גר' תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
200 גר' תמרים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות
2 כוסות יין אדום
250 גר' דבש
50 גר' ריבה אדומה –תות /שזיף
200גר' סוכר לבן
100 גר' סוכר חום לח
275 מל' שמן
250 מל' מים רותחים
250 גר' ביצים
400 גר' קמח
15 גר' סודה לשתיה
5 גר' קקאו
5 גר' קינמון
1 גר' ציפורן טחון
1 גר' מוסקט טחון

חומרים לעיטור – רויאל אייסינג דבש ורום:
150 אבקת סוכר
30 גר' חלבון
1 כף רום לבן / ברנדי
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון טבעי
שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנת הרויאל:
מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים.
מתקבלת עיסה לבנה ונוזלית .

אופן הכנת העוגה:
משרים את קוביות תפוחי העץ ואת התמרים ביין אדום.
מערבבים את המים הרותחים והשמן.
שופכים לקערת המיקסר את הדבש, הריבה, הסוכר הלבן והסוכר החום.
טורפים במטרפה במהירות בינונית.
שופכים תוך ערבוב את תערובת השמן והמים למיקסר, וממשיכים לטרוף במהירות בינונית-איטית.
מוסיפים את הביצים למיקסר תוך כדי ערבוב.
מערבבים את כל היבשים ומכניסים למיקסר.
ממשיכים לערבב במהירות איטית עד לחיבור הומוגני של התערובת.
שופכים את המסה ל- 3 תבניות אנגליש קייק לגובה של 2/3 מגובה התבנית (העוגה תופחת באפייה).
מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים.
אופים בחום 175 מעלות כ- 30-35 דקות.
לאחר שהעוגה מתקררת מזלפים פסים של הרויאל על העוגה.

סוד מתוק:
עוגת דבש היא עוגה שמבשילה מיום ליום, כלומר היא טעימה עוד יותר ביום למחרת.
לכן ניתן להכין אותה יומיים-שלושה לפני החג ולפני הבישולים, כך שביום הארוחה אתם מסודרים.

מחיר: 42 ₪.  מונייר פוד דייזין: רח' ההגנה 25 ראשל"צ. 03-6326032

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר