אגס ממולא פירות יבשים ועטוף בעלי סיגר

חומרים ל-4 מנות:4 אגסים גדולים ובשלים2 כוסות סירופ תבלינים4 עלי סיגר למלית :1 כוס פירות יבשים קצוצים: תאנים, משמשים, שזיפים, אגוזי מלך, צימוקים1 כף סוכר חום 1 כף סילאן מעט ציפורן, טחוןלהגשה:2 כפות אבקת סוכר אופן ההכנה:מקלפים את האגסים ושומרים על העוקץ שלם. מבשלים בסירופ התבלינים כ- 5 דקות, לריכוך לא מלא.מרוקנים את בטן האגס בעזרת כף פריזיאן, מערבבים את חומרי המליתודוחסים לתוך האגס.יוצרים חור קטן במרכז עלה הסיגר ועוטפים את האגס.כשהעוקץ בתוך החור, מסדרים בתבנית.אופים כ- 6 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למראה זהוב ופריך.בוזקים מעל אבקת סוכר.טיפ:גלידת וניל צרפתי תשתלב נהדר לצד האגס החם.

חומרים ל-4 מנות:
4 אגסים גדולים ובשלים
2 כוסות סירופ תבלינים
4 עלי סיגר

למלית :
1 כוס פירות יבשים קצוצים: תאנים, משמשים, שזיפים, אגוזי מלך, צימוקים
1 כף סוכר חום
1 כף סילאן
מעט ציפורן, טחון

להגשה:
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים ושומרים על העוקץ שלם.
מבשלים בסירופ התבלינים כ- 5 דקות, לריכוך לא מלא.
מרוקנים את בטן האגס בעזרת כף פריזיאן, מערבבים את חומרי המלית
ודוחסים לתוך האגס.
יוצרים חור קטן במרכז עלה הסיגר ועוטפים את האגס.
כשהעוקץ בתוך החור, מסדרים בתבנית.
אופים כ- 6 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למראה זהוב ופריך.
בוזקים מעל אבקת סוכר.

טיפ:
גלידת וניל צרפתי תשתלב נהדר לצד האגס החם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר