צלע עגל בשילוב בטטות צלויות אשלוט וסילאן תמרים.

צלע עגל חלב בטטות ובצלצלי אשלוט משתטחים היטב והופכים את המנה למנצחת לחגים חומרים ל- 4 סועדים:4 צלעות נקיות ועצם חשופה(ניתן להעזר בקצביה מקצועית ולבקש צלעות עגל חלב טרי ומקוצב)8 יחידות בצלצלי אשלוט מקולפים ונקיים2 יחידות ענף טימין4 יחידות בטטות (בינוני) מקולפים וחתוכים לקוביות גסות.מלח ופלפל שחור גרוסאשכול שרי לקישוט2 כוסות יין לבן ויבש1 כוס ציר בקר/עגל.רבע כוס שמן זיתסילאן תמרים מצומצםאופן ההכנה:את האשלוט מרתיחים על סיר בתוספת מעט שמן זית, יין לבן, מלח, פלפל, מעט סוכר וציר בקר – 45 דקות עד שהם רכים (אפשר להכין יום קודם).את הבטטות צולים בתוספת של שמן זית, טימין, מלח, פלפל  – 180 מעלות למשך 20 דקות.את הצלעות ממליחים ומפלפלים בשני הצדדים וסוגרים על מחבת לוהטת 3-4 דקות לכל צד – ומניחים בצלחת.בניית המנה:על צלחת או פלטה דקורטיבית מניחים במרכז הצלחת רינג עגול בקוטר 8-10 ס"מ וגובה 6 ס"מ.מוסיפים את הבטטות ואת בצלצלי האשלוט לתוך הרינג ומהדקים מעט.מסירים את הרינג ומעל מניחים את צלע העגל.מקשטים במעט רוטב אשכול עגבניות שרי צלויות.אפשרות גם לגרגירי רימון וסילאן תמרים מצומצם.

צלע עגל חלב בטטות ובצלצלי אשלוט משתטחים היטב והופכים את המנה למנצחת לחגים

חומרים ל- 4 סועדים:
4 צלעות נקיות ועצם חשופה(ניתן להעזר בקצביה מקצועית ולבקש צלעות עגל חלב טרי ומקוצב)
8 יחידות בצלצלי אשלוט מקולפים ונקיים
2 יחידות ענף טימין
4 יחידות בטטות (בינוני) מקולפים וחתוכים לקוביות גסות.
מלח ופלפל שחור גרוס
אשכול שרי לקישוט
2 כוסות יין לבן ויבש
1 כוס ציר בקר/עגל.
רבע כוס שמן זית
סילאן תמרים מצומצם

אופן ההכנה:
את האשלוט מרתיחים על סיר בתוספת מעט שמן זית, יין לבן, מלח, פלפל, מעט סוכר וציר בקר – 45 דקות עד שהם רכים (אפשר להכין יום קודם).
את הבטטות צולים בתוספת של שמן זית, טימין, מלח, פלפל  – 180 מעלות למשך 20 דקות.
את הצלעות ממליחים ומפלפלים בשני הצדדים וסוגרים על מחבת לוהטת 3-4 דקות לכל צד – ומניחים בצלחת.

בניית המנה:
על צלחת או פלטה דקורטיבית מניחים במרכז הצלחת רינג עגול בקוטר 8-10 ס"מ וגובה 6 ס"מ.
מוסיפים את הבטטות ואת בצלצלי האשלוט לתוך הרינג ומהדקים מעט.
מסירים את הרינג ומעל מניחים את צלע העגל.
מקשטים במעט רוטב אשכול עגבניות שרי צלויות.
אפשרות גם לגרגירי רימון וסילאן תמרים מצומצם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר