סלמון צרוב במחבת

סלמון צרוב במחבת עם רוטב זעפרן, ביצי סלמון ועגבניה קונקסה

סלמון צרוב במחבת עם רוטב זעפרן, ביצי סלמון ועגבניה קונקסה

מצרכים ל- 4 סועדים:
800 גר' סלמון טרי חתוך למנות של 200 גר'
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות ביצי סלמון
2 כפות עירית קצוצה
10 חוטי זעפרן
3 כוסות נוזל דגים
400 גר' תרד
6 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
20 גרם חמאה

אופן ההכנה:
הכנת הדג:
מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 4 כפות שמן זית.
כשהשמן מתחמם מעט מניחים במחבת את נתחי הסלמון, כשהעור כלפי המחבת, וצורבים 3 דקות מכל צד.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 5 דקות.
כשהדג בתנור מתחילים בהשלמת הרוטב והתרד

הכנת התוספת:
לאותה המחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים שן שום למשך 5 שניות.
מוסיפים תרד ומערבבים מעט.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים במסננת לניקוז הנוזלים המיותרים.

הכנת הרוטב:
מחממים מחבת ומוסיפים חמאה.
מטגנים בצל סגול עד לשקיפות ומוסיפים 1/3 כוס יין לבן,.
כאשר היין רותח מוסיפים את הזעפרן.
לאחר רתיחה של 3 דקות מוסיפים ציר דגים.

השלמת המנה:
מנמיכים את הלהבה ומרכזים את הנוזל עד לסמיכות הרצויה.
מוסיפים עירית קצוצה, ביצי דגים, עגבניות קוביות ומערבבים.
בודקים טעם ואם חסר אז משלימים.
מסדרים בצלחת קעורה תרד מוקפץ ומעליו סלומון צרוב, ויוצקים מהרוטב.

מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר