חומרים ל- 6 מנות:
1 נקטרינה
1 שזיף
1 אפרסק
1 תפוח עץ
4 כפות סוכר
20 גרם חמאה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כוס קמח
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
100 גרם חמאה
1 כפית שקדים טחונים
אופן ההכנה:
הכנת הפירורים הפריכים:
מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים, ומפעילים לערבוב החומרים היבשים.
מוסיפים קוביות מהחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
הכנת המילוי:
חותכים את הפירות לשישיות.
מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות.
מוסיפים סוכר וג'ינג'ר, וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות.
מסירים מהאש.
הכנת המנה:
מלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית).
מפזרים על הפירות את פירורי הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
הגשה:
מגישים חם, מומלץ להגיש עם סורבה פסיפלורה.
מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300