חומרים:
2 כוסות אורז איכותי – פרסי, הודי, יסמין, בסמטי
1 כוס תערובת אשפלאו מהחנות
3.5 כוסות ציר ירקות/עוף רותחים
מלח+פלפל
שמן
לעיטור:
גרעיני רימונים
אופן ההכנה:
מרתיחים את ציר הירקות/עוף וטועמים – חשוב שהציר יהיה מושלם בטעם ואפילו "טיפה" מלוח מהרגיל.
בסיר נפרד מטגנים קלות את האורז יחד עם תערובת האשפלאו עד שהאורז "מלבין".
מוסיפים את הציר, מערבבים קלות, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ- 18 דקות.
לא פותחים את סיר האורז במהלך הבישול.
בסיום הבישול מכסים עם מגבת לעוד כ- 10 דקות.
פותחים את האורז עם מזלג בשר גדול.
מעטרים עם גרעיני רימונים.