מתכון ל- 2 תבניות אינגליש קייק
רכיבים לעוגה:
1 ורבע כוסות סוכר
50 גרם דבש גלילי
1 כוס שמן קנולה
2 ביצים מס' 1
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
1 קופסת שזיפים משומרים (500 גרם)
1/4 כוס מיץ שזיפים מהקופסה הנ"ל
1 כף ברנדי
רכיבים לשטרוייזל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כוס אבקת שקדים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 175 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה לערבב את השמן, הסוכר, הדבש והביצים כ- 5 דקות.
לנפות את החומרים היבשים לקערה ולהוסיף למסה.
לערבב כדקה.
לסנן את השזיפים מקופסת השימורים ולשמור את הנוזל.
לשקול מהנוזל את הכמות הרצויה.
לערבב עם ברנדי ולהוסיף למיקסר.
לערבב כדקה.
לגלען את השזיפים ולחתוך לקוביות.
לקפל למסה.
למזוג לתבניות אינגליש קייק.
במעבד מזון לערבב את כל חומרי השטרוייזל ולפזר על הבחושות.
לאפות בתנור חם כ- חצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.