חומרים:
לכבדים:
1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-לא לשטוף
שמן זית
מלח אטלנטי+פלפל שחור גרוס+מלח
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים
מעט עלי תימין
3 בצלים
מעט ברנדי/קוניאק
ריבת בצל
4 בצלים סגולים פרוסים
שמן רגיל
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כוסות יין אדום
מלח ,פלפל
מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
ריבת בצל:
במחבת כבדה מחממים שמן רגיל ומשחמים את פרוסות הבצל.
מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממיסים קלות.
מוסיפים את הבלסמי והיין האדום.
ומתבלים במלח, פלפל, קינמון.
מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.
לכבדים:
מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ- 7 דקות.
מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים יפה מאד- לא הזהבה.
מוציאים מהמחבת.
מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף (יש להיזהר כי הכבדים עשירים בנוזלים ונוטים ל"התפוצץ", אבל לא לכסות).
משחימים את הכבדים כ- 2-3 דקות מכל צד ללא תיבול. לחיצה עם האצבע תעיד על דרגת הכבדים – רצוי מדיום.
מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת.
מתבלים במלח אטלנטי+מלח רגיל+פלפל+תימין+קוניאק.
מכבים את האש ומצננים קלות.
במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל.
מערבבים היטב ומשלימים תיבול.
הרכבה:
בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים,
שכבת ריבת בצל ושוב כבדים.
לקפל דפנות של ניילון נצמד.
להדק היטב.
להניח כמשקולת קופסת שימורים למשך לילה.