סטריפ רימונים

עוגה חגיגית ומיוחדת בעלת שכבות אדומות לבנות, עם הרבה שלבי הכנה, אך שווה את המאמץ

עוגה חגיגית ומיוחדת בעלת שכבות אדומות לבנות, עם הרבה שלבי הכנה, אך שווה את המאמץ.

ממתכון זה יוצאת 1 עוגת מוס קוטר 26 או 2 סטריפים אנגלייש קייק.

הכנה יומיים מראש – גנאש שוקולד לבן
רכיבים והכנה:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן להניח בקערה גדולה
להרתיח 1 מיכל שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הלבן ולתוך הקערה.
לסגור הקערה בניילון נצמד ל5-  דקות.
לטרוף היטב עד שהשוקולד והשמנת יתאחדו.
לשמור בקערה במקרר שוב עטוף בניילון נצמד למינימום 15 שעות.

הכנה יום מראש – בישקוטי שקדים (סוג של טורט)
רכיבים:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
1 כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס קמח מנופה
1/2 כוס שקדים טחונים עם קליפה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ- 4 דקות עד יצירת קצף לבן ורך. להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף עוד כ- 2 דקות עד קצף נוקשה.
לערבב את החלמונים, השמן והווניל ולשפוך לקערת המיקסר.
להמשיך להקציף עוד כדקה.
לקפל את הקמח והשקדים הטחונים בהדרגה עם לקקן עד יצירת מסה אחידה ללא גושים.
למרוח את הטורט על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
בעזרת פלטה ליישר את המסה – ייצאו שתי תבניות תנור מזה.
לאפות בתנור חם כ- 12- 10 דקות, או עד שהבישקוטי מרגיש קפיצי ויבש למגע.
לקרר, ולקרוץ בעזרת רינג קוטר 26 שלושה עיגולים, או בעזרת סכין לחתוך שלושה מלבנים לכל אינגליש קייק בגודל התבנית.
להניח בתבנית עגולה / אנגלייש קייק שכבה 1 של בישקוטי.
לגדר בעזרת שקף (יש לרכוש בחנויות המתמחות בתחום).

מוס שוקולד לבן עם רימונים טריים:
רכיבים:
1/2 כמות גנאש שוקולד לבן שהכנו אתמול – קר
1 מיכל שמנת מתוקה קרה
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 רימון טרי

אופן ההכנה:
להוציא את גרגירי הרימון ולשמור בצד.
בקערה שיכולה להיכנס למיקרו – לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ- 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
בינתיים בקערת מיקסר עם מטרפה – להקציף את מחצית מהגנאש ומיכל השמנת הנוסף במהירות בינונית כ4 דקות עד היווצרות קרם גנאש מוקצף אוורירי,( לא קשה כמו קצפת מתוקה).
לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, להוסיף 1/4 מן הגנאש המוקצף ולערבב היטב.
להחזיר לקערת המיקסר (עדיף דרך מסננת קטנה) ולהקציף עוד כדקה ביחד.
לקפל את גרגירי הרימון, ולמזוג על שכבת הבישקוטי הראשונה.
להקפיא לשעתיים.

ג'ל רימונים:
רכיבים:
1 כוס מיץ רימונים טריים
1/3 כוס מיץ תפוזים טריים
1/2 כוס סוכר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 כף גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות, אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:
בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ- 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
לחמם בסיר את מיץ הרימון, התפוזים, הסוכר והגלוקוזה, ולהמיס היטב את הסוכר.
לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם המסה בסיר היטב, לקרר כרבע שעה.
להוציא את העוגה מהמקפיא, להניח שכבה של בישקוטי מס 2 על המוס הקפוא.
למזוג את הג'ל על הבישקוטי בזהירות, ולהקפיא כשעה.

מוס פטל:
רכיבים:
1 כוס מחית פטל, אפשר להשיג בחנויות מתמחות, מסוג בוארון או לקנות פטל קפוא ולטחון במעבד מזון עד מחית.
50 גרם שוקולד לבן מומס
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 מיכל שמנת מתוקה קרה
2 חלבונים
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ- 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם מחית הפטל והשוקולד המומס.
להכניס למיקרו לדקה נוספת לערבב היטב, לקרר מעט.
בינתיים בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ- 3 דקות עד יצירת קצף לבן ורך.
להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף עוד כ- 2 דקות עד קצף נוקשה.
לקפל 1/3 מהמרנג עם מחית הפטל והג'לטין, ולהמשיך לקפל את השאר.
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולקפל לשאר תערובת המוס.
להוציא את העוגה מהמקפיא.
להניח שכבה שלישית של בישקוטי על הג'ל הקפוא, ולמזוג את מוס הפטל מעל.
ליישר ולהקפיא לשעתיים. לפחות.

לקישוט:
להקציף את שארית הגנאש לבן במיקסר עם המקצף לקצפת קשה.
ליצור בעזרת שק זילוף וצנטר 10 חלקי גבעות או חצאי עיגולים על העוגה, ולהקפיא שוב.

מומלץ להפשיר בין שעה לשעתיים לפני ההגשה.
ניתן להוריד את כמות הג'לטין במידה ומכינים העוגה בפיירקס שקוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר