סלט עשבי תיבול בניחוח לימוני עם לוביה ושקדים

חומרים:1 צרור פטרוזיליה1 צרור נענע1 צרור בזיליקום1 נבטי חמנייה5 צנוניות2 יח' שומר1/2 כוס שקדים עם קליפה מושרים במים כשעה1/2 ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות לרוטב:1/4 כוס שמן זיתמיץ מ- 2 לימונים+גרידהמלח+פלפל1 כפית סוכראופן ההכנה:הלוביה הטרייה: מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים 2 ליטר מים ו- 1 כף מלח גס.חולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות.מעבירים למי הקרח ומסננים.לחתוך למקטעים של 3 ס"מ.לסלט:בקערה מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים.פורסים לפרוסות שקופות את הצנונית.פורסים את השומר לחצי ופורסים לפרוסות דקיקות.לרוטב:מכניסים את חומרי הרוטב לכלי ומקציפים בעזרת מוט בלנדר.הרכבה:ניתן להכין את כל השלבים עד הערבוב לפני הארוחה.הערבוב הסופי יהיה מס דקות לפני ההגשה.מערבבים את עשבי התיבול+שקדים+שומר+צנוניות+לוביה+נבטי חמנייה יחד עם הרוטב ומגישים.

חומרים:
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור נענע
1 צרור בזיליקום
1 נבטי חמנייה
5 צנוניות
2 יח' שומר
1/2 כוס שקדים עם קליפה מושרים במים כשעה
1/2 ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ- 2 לימונים+גרידה
מלח+פלפל
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
הלוביה הטרייה:
מכינים קערה עם מי קרח.
מרתיחים 2 ליטר מים ו- 1 כף מלח גס.
חולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות.
מעבירים למי הקרח ומסננים.
לחתוך למקטעים של 3 ס"מ.

לסלט:
בקערה מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים.
פורסים לפרוסות שקופות את הצנונית.
פורסים את השומר לחצי ופורסים לפרוסות דקיקות.

לרוטב:
מכניסים את חומרי הרוטב לכלי ומקציפים בעזרת מוט בלנדר.

הרכבה:
ניתן להכין את כל השלבים עד הערבוב לפני הארוחה.
הערבוב הסופי יהיה מס דקות לפני ההגשה.
מערבבים את עשבי התיבול+שקדים+שומר+צנוניות+לוביה+נבטי חמנייה יחד עם הרוטב ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר