חומרים:
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור נענע
1 צרור בזיליקום
1 נבטי חמנייה
5 צנוניות
2 יח' שומר
1/2 כוס שקדים עם קליפה מושרים במים כשעה
1/2 ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ- 2 לימונים+גרידה
מלח+פלפל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
הלוביה הטרייה:
מכינים קערה עם מי קרח.
מרתיחים 2 ליטר מים ו- 1 כף מלח גס.
חולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות.
מעבירים למי הקרח ומסננים.
לחתוך למקטעים של 3 ס"מ.
לסלט:
בקערה מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים.
פורסים לפרוסות שקופות את הצנונית.
פורסים את השומר לחצי ופורסים לפרוסות דקיקות.
לרוטב:
מכניסים את חומרי הרוטב לכלי ומקציפים בעזרת מוט בלנדר.
הרכבה:
ניתן להכין את כל השלבים עד הערבוב לפני הארוחה.
הערבוב הסופי יהיה מס דקות לפני ההגשה.
מערבבים את עשבי התיבול+שקדים+שומר+צנוניות+לוביה+נבטי חמנייה יחד עם הרוטב ומגישים.