עוגת תפוחים הפוכה מוגשת עם גלידה מבושמת בלוונדר

חומרים:לתפוחים:3/4 כוס סוכר+2 כפות 6 כפות מים3 תפוחי עץ גרנט סמיט חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מלעוגה:1.25 כוסות קמח2 כפות אבקת אפיה4 כפות שקדים טחונים דק175 גר' חמאה/מרגרינה3/4 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל טהורה4 ביצים טרופותאופן ההכנה:לשכבת התפוחים:שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני כבד על אש נמוכה.מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה. על אש בינונית מביאים את הסירופ לרתיחה. מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום. מניעים את הסיר פעם-פעמיים להשחמה אחידה (מבשלים תוך השגחה, כדי שהקרמל לא יישרף). כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית. מצננים מעט. מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל. לעוגה:מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את השקדים. בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. תוך כדי הוספת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת. לבסוף מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות מניחים נייר אלומיניום חופשי למניעת השחמת יתר. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה. גלידת לבנדרחומרים:לגלידה:5 חלמונים1 כוס קרם וניל מהחנותטיפה של מחית וניל אמיתי להשיג בחנות2 מיכלי שמנת מתוקהלתמצית לוונדר:1/4 כוס חלב /חלב סויה1/2 כפית לבנדראופן ההכנה:בסיר קטן מרתיחים את החלב עם הלבנדר כ- 2 דקות לסנן ולקרר היטב.בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה.בקערה נפרדת מקציפים עם וו גיטרה את החלמונים יחד עם תמצית הלבנדר וקרם וניל +תמצית וניל כ- 3 דקות.מקפלים את השמנת המתוקה לחלמונים עם לקקן ומעבירים לכלי להקפאה.

חומרים:
לתפוחים:
3/4 כוס סוכר+2 כפות
6 כפות מים
3 תפוחי עץ גרנט סמיט חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

לעוגה:
1.25 כוסות קמח
2 כפות אבקת אפיה
4 כפות שקדים טחונים דק
175 גר' חמאה/מרגרינה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
4 ביצים טרופות

אופן ההכנה:
לשכבת התפוחים:
שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני כבד על אש נמוכה.
מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.
על אש בינונית מביאים את הסירופ לרתיחה.
מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר.
מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום.
מניעים את הסיר פעם-פעמיים להשחמה אחידה (מבשלים תוך השגחה, כדי שהקרמל לא יישרף).
כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית.
מצננים מעט.
מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.

לעוגה:
מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית.
מוסיפים את השקדים.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
תוך כדי הוספת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת.
לבסוף מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.
אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
לאחר כ-30 דקות מניחים נייר אלומיניום חופשי למניעת השחמת יתר.
מצננים 15 דקות בתבנית על רשת.
מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.

גלידת לבנדר
חומרים:
לגלידה:
5 חלמונים
1 כוס קרם וניל מהחנות
טיפה של מחית וניל אמיתי להשיג בחנות
2 מיכלי שמנת מתוקה
לתמצית לוונדר:
1/4 כוס חלב /חלב סויה
1/2 כפית לבנדר

אופן ההכנה:
בסיר קטן מרתיחים את החלב עם הלבנדר כ- 2 דקות לסנן ולקרר היטב.
בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה.
בקערה נפרדת מקציפים עם וו גיטרה את החלמונים יחד עם תמצית הלבנדר וקרם וניל +תמצית וניל כ- 3 דקות.
מקפלים את השמנת המתוקה לחלמונים עם לקקן ומעבירים לכלי להקפאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר