קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה

חומרים:לקציצות דגים:500 גר' פילה דג ים: מוסר, בס, לברק, דניס1 בצל גדול חצי צרור פטרוזיליה 2 פרוסות לחם טבול במים, מסונן היטב, טחון יחד עם הדג 1 גזר מגורר בפומפייה דקה4 שיני שום 4 כפות פירורי לחםלתיבול:1 ביצה שלמה מלח פלפל לפי טעם1 כפית פפריקה1 כפית כמון1/4 כפית משייה טחונהלרוטב הקציצות:4 עגבניות מגוררות בפומפייהפלפל חריף חצי ראש שום כתוש3/4 כוס שמן 2 כוסות מים1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק4 כפות רסק עגבניות2 כפות פפריקה מתוקה 1כפית כורכום 1 כף כמון טחון1 כפית סוכר מלח +פלפל שחור גרוס לפי טעםאופן ההכנה:לקציצות:טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל , פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים.מערבבים יחד עם הגזר המגורר בפומפייה ופירורי לחם.בצלוחית נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי התיבול.מחברים לתערובת הדגים ומאחדים יחדיו.יוצרים קציצה קטנה, מטגנים במחבת יחד עם קצת שמן לטעום את הטעם.משמנים ידיים בשמן ויוצרים כדורים קטנים של הקציצות –  מכדררים כ- 15 שניות ולוחצים קלות.מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ- 7-10 דקות.מטגנים את קציצות הדגים כ- 2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.לרוטב:מחממים שמן בסיר רחב.מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון – ומערבבים יחדיו.מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות.טועמים ומשלימים טעם במלח+פלפל+סוכר.לאחר טיגון הקציצות מעבירים לרוטב לבישול כ15 דקות.

חומרים:
לקציצות דגים
:
500 גר' פילה דג ים: מוסר, בס, לברק, דניס
1 בצל גדול
חצי צרור פטרוזיליה
2 פרוסות לחם טבול במים, מסונן היטב, טחון יחד עם הדג
1 גזר מגורר בפומפייה דקה
4 שיני שום
4 כפות פירורי לחם

לתיבול:
1 ביצה שלמה
מלח פלפל לפי טעם
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1/4 כפית משייה טחונה

לרוטב הקציצות:
4 עגבניות מגוררות בפומפייה
פלפל חריף
חצי ראש שום כתוש
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1כפית כורכום
1 כף כמון טחון
1 כפית סוכר
מלח +פלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן ההכנה:
לקציצות:
טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל , פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים.
מערבבים יחד עם הגזר המגורר בפומפייה ופירורי לחם.
בצלוחית נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי התיבול.
מחברים לתערובת הדגים ומאחדים יחדיו.
יוצרים קציצה קטנה, מטגנים במחבת יחד עם קצת שמן לטעום את הטעם.
משמנים ידיים בשמן ויוצרים כדורים קטנים של הקציצות –  מכדררים כ- 15 שניות ולוחצים קלות.
מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ- 7-10 דקות.
מטגנים את קציצות הדגים כ- 2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.

לרוטב:
מחממים שמן בסיר רחב.
מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון – ומערבבים יחדיו.
מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות.
טועמים ומשלימים טעם במלח+פלפל+סוכר.
לאחר טיגון הקציצות מעבירים לרוטב לבישול כ15 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר