עוגת שוקולד ובירה נשר מאלט

מרכיבים להכנת שתי עוגות:תבנית אינגליש קייק – 11*26 ס"מ350 גרם חמאה330 מל נשר מאלט שחורה100 גרם קקאו משובח3 כפיות סודה לשתיה3 כוסות סוכר (600 גרם)3 ביצים1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצהגרגירי וניל מגוררים ממקל וניל אחדחומרים לציפוי:400 גרם גבינת שמנת איכותית (מסקרפונה)1 כוס (200 גרם) אבקת סוכר1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת רכהאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 180 מעלות.בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר.מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה.טורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר.מחלקים את הבלילה בין שתי תבנית אינגליש קייק משומנות.אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ – השיפוד צריך לצאת לח).מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. להכנת הציפוי: מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת. מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים. ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.

מרכיבים להכנת שתי עוגות:
תבנית אינגליש קייק – 11*26 ס"מ
350 גרם חמאה
330 מל נשר מאלט שחורה
100 גרם קקאו משובח
3 כפיות סודה לשתיה
3 כוסות סוכר (600 גרם)
3 ביצים
1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
גרגירי וניל מגוררים ממקל וניל אחד

חומרים לציפוי:
400 גרם גבינת שמנת איכותית (מסקרפונה)
1 כוס (200 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת רכה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר.
מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה.
טורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר.
מחלקים את הבלילה בין שתי תבנית אינגליש קייק משומנות.
אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ – השיפוד צריך לצאת לח).
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.

להכנת הציפוי:
מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת.
מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.

ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר