חומרים לבצק:
400 גרם קמח לבן
1 וחצי כוסות מים קרים
כף שמן
כפית שמרים יבשים
1/3 כוס קרח כתוש
כפית מלח
מעט קמח ללישה
לקרם:
100 גרם שקדים מולבנים, קלויים וטחונים דק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
חלבון מביצה אחת
למלית:
4 תפוחים ירוקים
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם וו לישה מערבלים את הקמח עם הסוכר והשמרים על מנת לאוורר אותו. מוסיפים בזה אחר זה את השמן, המים, הקרח ולבסוף את המלח בהדרגה.
ממשיכים ללוש כ-20 דקות. הקרח ישמור על יציבות הבצק.
על גבי משטח מקומח לשים את הבצק בידיים, יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת לחה כ-3 שעות.
למלית:
קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות.
מאדים במחבת עם החמאה והסוכר, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים.
לקרם:
מערבלים את המרכיבים לקבלת קרם אוורירי ואחיד.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות).
חוזרים על פעולת הלישה ומחלקים ל-3 כדורים שווים.
משטחים אותם באמצעות מערוך לעיגולים בקוטר 18 ס"מ.
אופים כ-4 דקות, על מנת שהבצק יתייצב.
יוצקים מעט מהקרם, מניחים מעליו את התפוחים המאודים וסוגרים לצורת מעטפה.
אופים כ-10 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
מגישים עם אבקת סוכר.
"כרמא", עין כרם 74 , ירושלים, 02-6436643
א-ה 10:00 – 00:00, שישי-שבת 10:00- 01:00